Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Εγκατάλειψη της Θράκης καταγγέλει ο Αντ. Σαμαράς

Επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία «εγκατέλειψε τη Θράκη», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διήμερη περιοδεία του στην περιοχή.



Κατά την επίσκεψη του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή, είπε χαρακτηριστικά ότι "αισθάνομαι ότι επιστρέφει στη Θράκη η εποχή της εγκατάλειψης. Υπάρχει αποβιομηχάνιση της περιοχής, εκτίναξη της ανεργίας, δημογραφική απογύμνωση και η κυβέρνηση δείχνει ότι επιφυλάσσει για την Θράκη, χωροταξικά τουλάχιστον, Κέντρο Ύποδοχής Μεταναστών. Αυτό είναι για μας απαράδεκτο".

Αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα, καθώς "είναι το βάθρο της ανάπτυξης", ενώ πρόσθεσε ότι "η Θράκη δικαιούται να εξελιχθεί σε πρότυπο οικολογικής εναλλακτικής ανάπτυξης και σε μοντέλο μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, για να μπορέσει να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεται".

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τον «Καλλικράτη» των Επιμελητηρίων, που σχεδιάζει η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα Επιμελητήρια της Θράκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com