Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο όπου θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό το πρόγραμμα για την οικονομία την περίοδο 2012-2015, η εκτίναξη του spread, και η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.




"Ε": "Φως για λίγους συμβασιούχους"

"Η απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει ελάχιστους προ του 2001 και δίνει ελπίδα για προσφυγή υπό περιορισμένους όρους στους υπόλοιπους".

Η ΑΥΓΗ: "Στραγγαλίζουν την Παιδεία".

"Σχέδιο «στραγγαλισμού και απορρύθμισης» του δημόσιου πανεπιστημίου καταγγέλλουν οι πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ και προειδοποιούν ότι οι μειώσεις στον προϋπολογισμό θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μισή δικαίωση των συμβασιούχων".

"Μισή δικαίωση για τους συμβασιούχους που περιμένουν να γίνουν «αορίστου χρόνου» φέρνει η απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς αναγνωρίζει μεν ότι καλύπτουν πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά περιορίζει τη δυνατότητα μονιμοποίησης για συμβάσεις προ του 2001".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ολοκληρωτική χρεωκοπία της Οικονομίας και του πολιτικού συστήματος".

"Το χθεσινό ολοκαύτωμα στα ταμπλό των ομολογιακών αγορών (νέο μαύρο παγκόσμιο ρεκόρ για τα ελληνικά spreads, που άγγιξαν τις 1000 μονάδες και εκτίναξη των ασφαλίστρων κινδύνου στο ιστορικό υψηλό των 1105 μονάδων βάσης) δεν προμηνύει παρά την έλευση του Αρμαγεδδώνα της άτακτης πτώχευσης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εφιάλτης 25 δισ. σε... εορταστικό «πακέτο»".

"Το πιο σκληρό πακέτο λιτότητας της Μεταπολίτευσης, ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, παρουσιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός, διανθισμένο με κοινωνικές και αναπτυξιακές «πινελιές» (ως «μεταξωτές κορδέλες»), για να γίνει πιο... εύπεπτο".

ΕΘΝΟΣ: "Δωρεάν γη σε χιλιάδες αγρότες".

"Η κυβέρνηση προχωρεί στην παραχώρηση 4,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης έναντι συμβολικού ενοικίου. Πρόκειται ουσιαστικά για δωρεάν γη, που θα διατεθεί σε ακτήμονες, μικροκαλλιεργητές και κτηνοτρόφους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Βιβλίο αίσχος: ο Χριστός ...αμφιφυλόφιλος και ναρκομανής!".

"Υπό άλλες συνθήκες δεν άξιζε τον κόπο να ασχοληθούν με τον ηρωινομανή Jamew Frey και τις συγγαφές του. Οταν, όμως, αυτός ο αλητήριος, προκειμένου «να κονομήσει», όπως λένε, κάθεται και γράφει ότι στην Δευτέρα Παρουσία ο Χριστός μας θα είναι... αλκοολικός, ναρκομανής και αμφιφυλόφιλος, ποιος δεν θα αντιδράσει;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στρίβειν δια των εκλογών ο Γ.Α.Π. μπροστά στην αναδιάρθρωση".

"Κάθε φορά που έρχονται τα δύσκολα, η μόνιμη επωδός είναι ότι η κυβέρνηση «ψήνει» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στριμώχτηκε η κυβέρνηση με την πίεση των τροϊκανών και των λοιπών Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως αποκαλύψεις για τις μίζες των υποβρυχίων, για την ασυνεννοησία των υπουργών και πανικόβλητη άρχισε να διαρρέει πάλι σενάρια πρόωρων εκλογών".".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γκάφα ολκής από Παπακωνσταντίνου".

"Υπό ασφυκτική πίεση βρέθηκε η ελληνική οικονομία, μία μέρα πριν από την ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου της κυβέρνησης. Μέσα σε ένα κλίμα διάχυτης αβεβαιότητας και έντασης της φημολογίας για την αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο δημιουργήθηκε και από άστοχες όσο και περιττές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στους «Financial Times»".

ΕΣΤΙΑ: "Κραυγαλέα ανικανότης".

"Σήμερα ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των ετών 2012-15, το αποκαλούμενο «Μνημόνιο-2». Και ανεξαρτήτως του ακριβούς περιεχομένου του, που κατά το μάλλον ή ήττον είναι ήδη γνωστό, το ζητούμενο είναι ποιά κυβέρνησις και ποιοί υπουργοί θα το εφαρμόσουν. Διότι όπως έδειξε η πορεία του «Μνημονίου 1», η παρούσα Κυβέρνησις και οι σημερινοί υπουργοί απεδείχθηκαν ανίκανοι να εφαρμόσουν την συμφωνηθείσα πολιτική".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σήμερον Κρεμάται επί των νέων μέτρων".

"Στις 10 το πρωί συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ολόκληρη η μέρα, συνεπώς, είναι αφιερωμένη στην τηλεοπτική τελετουργία για τη νομιμοποίηση των νέων άγριων μέτρων, που θα καταστήσουν το Γολγοθά των Ελλήνων ακόμη πιο οδυνηρό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οικονομία και πολιτική στο κόκκινο".

"Σε κομβικό σημείο για τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την εικόνα της χώρας έναντι των αγορών και της τρόικας αναδεικνύεται η σημερινή παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου 2012-2015, που πραγματοποιείται εν μέσω κριτικής από μέλη της Κ.Ο. και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την ασκούμενη οικονομική πολιτική".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ενα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω".

"Κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης για το πότε θα μπορεί η χώρα να απευθυνθεί και πάλι στις διεθνείς αγορές μεταφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού να εκτιναχθεί στα ύψη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Λαέ σου'ρχεται «πακέτο».

"Στις 10 σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την οικονομία".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Κατάντια. Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, Ταμεία".

"Η αλληλοσπαρασσόμενη κυβέρνηση επισημοποιεί σήμερα την αποτυχία της. Διαλύει το κοινωνικό κράτος κλείνοντας νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία. Γονατίζει ακόμη περισσότερο την οικονομία τσακίζοντας μισθούς, αμοιβές, συντάξεις κ.α. Περιορίζει την κατανάλωση και κλείνει την πόρτα σε κάθε ελπίδα αναπτυξιακής ανάκαμψης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στο κεφάλαιο η κρατική περιουσία για ενίσχυση της κερδοφορίας".

"Η παραχώρηση κρατικής περιουσίας σε μονοπωλιακούς ομίλους στόχο έχει να διευκολύνει την αναπαραγωγή του κεφαλαίου μέσα από την επέκταση της δράσης του και σε νέους τομείς και κλάδους, στηρίζοντας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου στην ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Ελλάδα μπροστά στην τάφρο".

"Μπροστά σε μια τάφρο ανομίας στέκεται η Ελλάδα, τη στιγμή που αναζητεί εναγωνίως 23 δισ. ευρώ, με νέα σκληρά μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα. Χθες, κάτοικοι της Κερατέας άνοιξαν χαντάκι βάθους δύο μέτρων στη Λεωφόρο Λαυρίου. Επίθεση από «αγανακτισμένους» δέχθηκε ο Α. Λοβέρδος, λίγο μετά τις καταγγελίες για γιατρούς που... κρύβουν κρεβάτια και φάρμακα, ενώ φοιτητές στην Πάτρα προπηλάκισαν τον «πατέρα του DNA»"!".

DEALnews: "Αρχισε το «κούρεμα»".

"Ποιός είπε ότι το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων δεν ξεκίνησε; Μια ματιά στην αγορά και στις πράξεις που πραγματοποιούνται στη «βάση» των τίτλων του ελληνικού δημοσίου αρκεί, για να πείσει περί του αντιθέτου. Στην πραγματικότητα, οι εξελίξεις -και προς αυτήν την κατεύθυνση- έχουν αρχίσει να δρομολογούνται και μάλιστα όχι με τον καλύτερο τρόπο για τα συμφέροντα της χώρας".

City Press: "Πρός μείωση στα διόδια".

"Τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25% με 30% για τρία χρόνια αλλά και μείωση κατά 50% στα υπό κατασκευήν τμήματα, προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ηρθαν στα χέρια για τον Ψωμιάδη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΞΠΡΕΣ: "Νευρική κρίση στην αγορά, με το spread στις 1.000 μ.β.".

"Εκτόξευση του spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κατά 60 μονάδες βάσης, στις 1.005,8 μ.β. (για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2010) και πτώση του Γενικού Δείκτη κατά 2,83%, στις 1.487,76 μονάδες προκάλεσε η συνεχιζόμενη συζήτηση για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εξετάσεις στις αγορές. Η χώρα βαθμολογείται για τα νέα μέτρα".

"Τολμηρό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα εξαγγείλει σήμερα ο πρωθυπουργός, ώστε να πεισθούν οι αγορές πως ο στόχος των 50 δισ. ευρώ είναι εφικτός. Υπό τον έλεγχο του Δημοσίου τα δίκτυα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εφιάλτης στην αγορά ομολόγων".

"Σφυροκόπημα από τις αγορές και ιστορική εκτίναξη των spreads προκαλεί η κορύφωση των σεναρίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους -μία κορύφωση, στην οποία συνέβαλε καταλυτικά η δημόσια παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πωλούνται μεγάλες ΔΕΚΟ με στόχο έσοδα 5 δισ. ευρώ".

"Πλήρη αποκρατικοποίηση για τον ΟΤΕ και μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ σχεδιάζει για φέτος το οικονομικό επιτελείο, με στόχο έσοδα ύψους 5 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση συμμετοχών του σε εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις μέχρι και το 2013".




 
website counter
friend finderplentyoffish.com