Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει»

Την άποψη ότι «η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει» εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.


"Δεν το συζητούν" είναι τα ακριβή λόγια του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά από συνάντησή του με τον Ντ. Στρος - Καν.

Μεταξύ των όσων συζητήθηκαν είναι η πορεία του προγράμματος και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τα οποία εμφανίζονται παρότι, όπως είπε, το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ.

Επίσης, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ να εμφανίσθηκε ευχαριστημένος για τις μέχρι σήμερα προσπάθεις, αλλά και για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι μετά το καλοκαίρι θα βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές, λόγω της εφαρμογής του προγράμματος και των πρώτων θετικών εξελίξεων, αλλά και ως απόρροια της εισόδου και της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης, που εκτιμάται ότι θα περιορίσει τις πιέσεις των αγορών στην ευρωζώνη.

Σε παρόμοιες δηλώσεις "κινήθηκε" και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος υποστήριξε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους "δεν βρίσκεται στο τραπέζι".

Μιλώντας σε κοινή εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού TV5 Monde, του ραδιοφωνικού σταθμού RFI και της εφημερίδας Le Monde, ανέφερε ότι "είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει γιγαντιαίες προσπάθειες και πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες αυτές".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com