Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πιέζει για συναίνεση και ο ΣΕΒ

«Δραστικότερες και πιο γενναιόδωρες πρωτοβουλίες» για την επίτευξη συναίνεσης ζήτησε από τον πολιτικό κόσμο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων. Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος υποδέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ λέγοντας πως «όλοι δηλώνουμε πατριώτες, αλλά μάλλον έχουμε ξεχάσει να λειτουργούμε ως Έλληνες», δηλαδή -όπως διευκρίνισε- «ως μέλη μιας κοινότητας που έχει τη βούληση να διεκδικήσει συλλογικά τη θέση της στον χάρτη των υπολογίσιμων κρατών».



Προσφώνησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τη η ρήση του Οδυσσέα Ελύτη, ότι αγάπησε στο μέγιστο βαθμό την Ελλάδα όντας στον ελάχιστο βαθμό πατριώτης. «Στη δημοκρατία δεν υπάρχει ούτε η ενός ανδρός αρχή ούτε το αλάθητο ενός κόμματος», είπε και πρόσθεσε ότι μελαγχολεί και τρομάζει από την "κακοφωνία" που επικρατεί στη δημόσια σκηνή. "Στη θέση της δημιουργικής σύγκρουσης και ζύμωσης κυριαρχούν οι κόκκινες γραμμές μεταξύ κομμάτων, κοινωνικών ομάδων ή ακόμη και ατομικών συμφερόντων. Τείνει να επικρατήσει το δόγμα ο σώζων εαυτόν σωθήτω, όμως η σωτηρία μας μπορεί να είναι μόνο συλλογική", είπε.

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ προανήγγειλε την κατάθεση προτάσεων για την επίτευξη της συναίνεσης , το απόγευμα, στην ανοιχτή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης. «Χρειαζόμαστε μια συναίνεση όχι κομματικού συμβιβασμού, αλλά μια συναίνεση εθνικής πνοής . Μια τέτοια συστράτευση θα ήταν εφικτή και θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί πριν από ένα χρόνο όταν η χώρα προσέφυγε στο μνημόνιο για να σωθεί. Σήμερα αυτή η συναίνεση για να μη γίνει καμμένο χαρτί απαιτούνται δραστικότερες και πιο γενναιόδωρες πρωτοβουλίες. Στην αποψινή μου ομιλία θα καταθέσω την άποψη μου και την πρότασή μου προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com