Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δεν δίνω συναίνεση, λέει ο Σαμαράς

«Στην αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς λίγο μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.


Σε δηλώσεις από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, ο Αντ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους νέους φόρους "παραλύει και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι λιγότερα ελλείμματα". Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως επιμένει "στην ίδια αποτυχημένη συνταγή" και πως "επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος".

Πρόσθεσε ότι η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο και επισήμανε: "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω".

"Μόνο νέο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι αποκρατικοποιήσεις, που όμως σε πολλές περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση της εκποίησης χωρίς αναπτυξιακή διάσταση σε ένα διαλυμένο Χρηματιστήριο. Ναι στις αποκρατικοποιήσεις όχι στις εκποιήσεις που δείχνουν ταμειακό πανικό".

Ο Αντ. Σαμαράς χαρακτήρισε θετική τη διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις της Ν.Δ. από το "Ζάππειο2", αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα, στην εργασιακή εφεδρεία και στον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

"Λίγα σωστά σε ένα μεγάλο λάθος δεν δίνουν λύση" υπογράμμισε, επιμένοντας στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών. "Αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ της μείωση των φόρων σε συνδυασμό με μείωση της σπατάλης του κράτους και τολμηρές αποκρατικοποιήσεις, επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com