Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«Στρατηγικές συμμαχίες» για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συζήτησης, σήμερα, στη Βουλή, στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, λέγοντας ότι το το κράτος σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δημόσιο έλεγχο αλλά να προχωρήσει σε στρατηγικές συμμαχίες.



Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, τόνισε ότι η πώληση πακέτου μετοχών, που θα ρίξει το ποσοστό συμμετοχής του κράτους κάτω από το 51% συνδέεται με την κυβερνητική πολιτική υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και εκτίμησε ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις στις ΑΠΕ, ύψους 16,5 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, θα δημιουργήσουν 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, είπε ότι σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό άεριο.

Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ να στηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης για πώληση του 17% των μετοχών του κράτους στη δημόσια επιχείρηση. Απευθυνόμενος, δε, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, τον παρότρυνε «να μη διαβάζει μόνο τους τίτλους, αλλά και τι λένε οι υπουργοί», αντιπαρερχόμενος σε καταγγελίες του Γ.Καρατζαφέρη για διαφωνίες εντός του υπουργικού συμβουλίου για το θέμα της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο Γ.Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει με σοβαρά βήματα, όχι υπό πίεση, κάτι που θα σήμαινε ξεπούλημα, «γιατί μας πήρε 60 χρόνια να φτιάξουμε τη ΔΕΗ και μας στοίχισε ακριβά». Επίσης, ανέφερε ότι το παράδειγμα άλλων χωρών όπου έγιναν αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις είχε ως αποτέλεμα τον τριπλασιασμό της τιμής του ρεύματος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, έκανε λόγο για αδυναμία διακυβέρνησης λέγοντας : «δεν μπορείτε να κρατήσετε το κράτος και καταφεύγετε σε πρακτικές που βλάπτουν» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην πραγματοποιεί κάθε επιταγή της τρόικας.

Τέλος, είπε ότι το λειτουργικό κόστος του μνημονίου έχει φθάσει τα 45εκ ευρώ, όταν από την περικοπή μισθών και συντάξεων εξοικονομήθηκαν 750εκ ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com