Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

10ΕΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ «Ανακωχή» συμφώνησαν Apple και HTC

Σε συμβιβασμό κατέληξαν Apple με την HTC, αποφασίζοντας «ανακωχή» στη δικαστική τους διαμάχη με ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας.





Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται μια σειρά από αγωγές που είχαν κατατεθεί εκατέρωθεν, κλείνοντας μια διαμάχη που ξεκίνησε περισσότερο από δύο χρόνια πριν όταν HTC κατηγόρησε την Apple για καταχρηστική αντιγραφή του iPhone.

Η συμφωνία, με διάρκεια δέκα ετών, εξασφαλίζει και για τις δύο πλευρές τα δικαιώματα σε πατέντες που ήδη έχουν εξασφαλίσει, αλλά και σε αυτές που θα εξασφαλίσουν στο μέλλον.

Οι εταιρείες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αν κι εκτιμάται ότι η HTC πλήρωσε κάποιο χρηματικό ποσό την Apple ως μέρος της συμφωνίας. Η εκπρόσωπος της HTC, Σάλυ Τζούλιεν (Sally Julien) διευκρίνισε ότι η συμφωνία αναμένεται να μην έχει «αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας».

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία μεταξύ της Apple κι εταιρείας κατασκευής smartphones που χρησιμοποιούν το Android λειτουργικό, το οποίο έχει κατακτήσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς smartphone κι έχει απειλήσει τη θέση της Apple στην αγορά

Η παραπάνω συμφωνία θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ένδειξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο Τιμ Κουκ και τον θέλει να τερματίζει τις δικαστικές διαμάχες, προκειμένου να αφοσιωθούν στον πρωταρχικό στόχο τους, δηλαδή την κατασκευή νέων συσκευών για να κερδίσουν το καταναλωτικό κοινό.

Ανοιχτό παραμένει ωστόσο το «μέτωπο» της κόντρας της Apple με την Samsung, όπου και επικεντρώνεται τώρα το ενδιαφέρον…

 
website counter
friend finderplentyoffish.com