Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κίνδυνος κοινωνικής εξέγερσης με το νέο έτος

Το ελληνικό ζήτημα κυριαρχεί και στους Financial Times. Στη γερμανική τους έκδοση προειδοποιούν για τον κίνδυνο «κοινωνικής εξέγερσης» στην χώρα, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα λιτότητας.




Σε άλλο άρθρο τους υποστηρίζουν πως μόνον οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν την Ελλάδα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο «βαλκανικής απομόνωσης», καλώντας τους πολιτικούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με τους FT ψηφίζοντας μία ακόμη τετραετία λιτότητας η ελληνική Βουλή έκανε ένα ακόμη βήμα στον επώδυνο δρόμον που η Ευρωζώνη υπόσχεται ότι οδηγεί στη σωτηρία. Υπογραμμίζουν όμως πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, γεγονός επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή της χώρας. Εκτιμά πως η ελληνική πολιτική τάξη έχει αποτύχει παταγωδώς να πείσει για την αναγκαιότητα των μέτρων, καθώς χωρίς αυτά τα βήματα ο ελληνικός λαός, παρά τη φιλοδοξία να ζήσει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, θα εξοριστεί σε βαλκανική απομόνωση.

Κανένα κόμμα δεν έχει δώσει στους Έλληνες ένα πιθανό όραμα για το πως μπορεί να μοιάζει μια βελτιωμένη κοινωνία. Όπως εκτιμούν είναι ακόμη εφικτό να διασωθεί η διαδικασία εάν περάσει ο προϋπολογισμός την Κυριακή και η Ευρωζώνη εγκρίνει μείωση επιτοκίων και τη νέα δόση. Καταλήγουν δε τονίζοντας πως στο άμεσο μέλλον η αναβολή οποιασδήποτε προγραμματισμένης εξυπηρέτησης χρέους πρέπει να αναγκάσει τους πολιτικούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να εξηγήσουν δηλαδή στους Έλληνες ένα μέλλον όπου θα ζουν με όσα βγάζουν και να μην προσποιούνται ότι τους υπερασπίζονται ενάντια στους άκαρδους ξένους.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com