Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Αναγνωρίζονται μάστερ και διδακτορικά των κολεγίων

Μια μεγάλη αλλαγή στο χώρο της μεταλυκιακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, φέρνει η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει ότι πλέον θα αναγνωρίζονται επαγγελματικά τα μάστερ και τα διδακτορικά των κολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα.




Επίσης, αναγνωρίζεται η δυνατότητα συνεργασίας με πανεπιστήμια και άλλων χωρών, πλην της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε επίπεδο προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, με την προϋπόθεση αυτά τα ιδρύματα να είναι πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας.

Ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν ένα τίτλο σπουδών από οποιοδήποτε κολέγιο και ο οποίος τίτλος αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και είναι ισότιμος με τους πανεπιστημιακούς τίτλους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ κ.λπ.

Οι απόφοιτοι των κολεγίων στην Ελλάδα θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις πτυχιούχων ανώτατης σχολής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των πρυτάνεων οι οποίοι απειλούν με μαζικές παραιτήσεις διαμαρτυρόμενοι και για τη διαθεσιμότητα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com