Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΛΑΓΕΣ Επίτροποι-κέρβεροι στις τράπεζες

Οι Ευρωπαίοι επίτροποι, που θα τοποθετηθούν -όπως προβλέπει το μνημόνιο- στις ελληνικές τράπεζες θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και θα ασκούν ασφυκτικό έλεγχο.





Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα πρέπει να υπάρχει η έγκριση τους είτε όταν πρόκειται να δοθεί ένα νέο δάνειο, να αναχρηματοδοτηθεί μία επιχείρηση, ή ακόμα και για να πωληθεί η θυγατρική μιας τράπεζας στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Οι επίτροποι -που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υπάλληλοι διεθνών ελεγκτικών εταιρειών- θα τοποθετούνται από το ΤΧΣ και θα ενημερώνουν την Κομισιόν, με τρίμηνες εκθέσεις για την πορεία της κάθε τράπεζας.

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες τους θα είναι ο καθορισμός της πολιτικής που θα ακολουθούν οι τράπεζες στις καταθέσεις, στις χορηγήσεις νέων δανείων, στις ρυθμίσεις υφιστάμενων δανείων.

Για παράδειγμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ελέγξουν τα δάνεια που χορηγήθηκαν στα πολιτικά κόμματα.

Επίσης θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση για όλα τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια που έχουν δοθεί, ενώ θα ζητήσουν στοιχεία για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που έχουν χρηματοδοτηθεί.

Στον έλεγχο των επιτρόπων θα περάσουν τα κονδύλια της διαφημιστικής δαπάνης. Και ακόμα θα έχουν συμμετοχή σε όλες τις επιτροπές και δεν θα υπάρχουν για αυτούς «κλειστές πόρτες» αφού θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία των τραπεζών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com