Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Βενιζέλος: «Αν είχα βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2007 ίσως ήταν άλλη η ιστορία της χώρας»

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς δεν πρόκειται να κερδίσει κανέναν μεγάλο δήμο ή περιφέρεια στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.




Αναφερόμενος στην κάθοδο του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές με την «Ελιά», διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται πίσω από τον φορέα αυτόν αλλά μάχεται με τους βουλευτές και τη σημαία του, ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα του ποτέ δεν απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά.

«Χαμηλά ποσοστά της Ελιάς σηματοδοτούν πολιτικό αδιέξοδο", εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού και προκατόχου του στο ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Με τη φράση "αν το 2007 ήταν άλλη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τότε η ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική" ο Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε εκ νέου από βασικές πολιτικές αποφάσεις του προκατόχου του, συντηρώντας κατ αυτόν τον τρόπο το βαρομετρικό χαμηλό, που υπάρχει στις σχέσεις των δυο ανδρών μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίες κατά πολλούς στο ΠΑΣΟΚ, προλειαίνουν το έδαφος για μια συνολική αμφισβήτηση του κυρίου Βενιζέλου την επόμενη των εκλογών.

Επίσης, κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι «αν δε γίνονταν πρόωρες βουλευτικές εκλογές το 2009, τα μέτρα που πάρθηκαν, θα παίρνονταν ούτε ή άλλως και θα υπήρχαν ούτως ή άλλως, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, διότι κανείς δε δανείζει χωρίς ανταλλάγματα».

Παράλληλα, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, αντιθέτως με την διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος εκτίμησε ότι θα κινηθεί και πάλη αγορά

«Τώρα αρχίζει η ανταπόδοση, αρχίζει και γυρίζει ο τροχός και μάλιστα με ταχύτητα. Η αγορά σύντομα θα δει ρευστότητα» πρόσθεσε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com