Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Λειτουργεί ξανά το 2015 το Gerakina Βeach

Ακόμη μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χαλκιδικής, το Gerakina Beach, που είναι κλειστό από το 2012, πωλήθηκε με αγοραστή το επενδυτικό δίδυμο του fund Oaktree με υπό διαχείριση κεφάλαια σχεδόν 80 δισ. δολάρια και τη «Σάνη Α.Ε.» των αδελφών Ανδρεάδη.




Το Gerakina Beach θα αποτελέσει έτσι το δεύτερο «κρίκο» της υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, που θα αναπτύξουν από κοινού στην Ελλάδα η Oaktree και η Σάνη Α.Ε.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Oceania Club στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής (που ήδη το διαχειρίζεται η «Σάνη Α.Ε.» από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του) είναι ο πρώτος «κρίκος» της αλυσίδας.

Το Gerakina Beach εξαγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα, ενώ ήταν κλειστό από το 2012 και έπειτα, καθώς ο προηγούμενος μισθωτής, η Star Hotels, αποχώρησε, λόγω μεγάλων οφειλών από μισθώματα.

Στις αρχές του 2013 η Εθνική προσπάθησε μέσα από σχετικό διαγωνισμό να πωλήσει το Gerakina Beach, έναντι 17 εκατ. ευρώ, αλλά κανείς επενδυτής δεν ενδιαφέρθηκε, αφού το τίμημα θεωρήθηκε υψηλό.

Το ύψος του τιμήματος ήταν το «αγκάθι» της όλης υπόθεσης και προφανώς αποτέλεσε και το κύριο αντικείμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ Εθνικής και Oaktree-Σάνη.

Εκτός από το τίμημα της εξαγοράς, θα απαιτηθούν και επενδύσεις στο ξενοδοχείο, κόστους άνω των 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου η μονάδα των 3 αστέρων να εκσυγχρονιστεί για να μπορέσει να καταταχθεί στην κατηγορία των 5 αστέρων.

Το Oaktree μαζί με τη «Σάνη Α.Ε.» εκτιμάται πως έχει βάλει στο επενδυτικό «μικροσκόπιό» του και άλλα προς πώληση ξενοδοχεία, τόσο στη Χαλκιδική, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το Gerakina Beach καλύπτει δομημένη επιφάνεια 24.345 τ.μ. (με 503 δωμάτια και 955 κλίνες), επί παραθαλάσσιου ακινήτου 86.962 τ.μ., ενώ απασχολούσε μέχρι πριν αναστείλει τη λειτουργία του, 250 εργαζομένους. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 και αποτέλεσε μία από τις πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες ανάλογου μεγέθους στη Χαλκιδική, ενώ έχει φιλοξενήσει και πολλές μεγάλες συνεδριακές εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι το Oaktree με έδρα το Λος Άντζελες, έχει επενδύσει στη Γηραιά Ήπειρο το 14% των κεφαλαίων του, ενώ διαχειρίζεται μεταξύ άλλων πόρους από δημόσια fund, από ασφαλιστικές εταιρείες, από συνταξιοδοτικούς πόρους κ.ά.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com