Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ταμείο 3 δισ. για μετανάστες

Κοινοτικούς πόρους για τη νοσηλεία παράνομων μεταναστών, η οποία μόνο πέρυσι κόστισε 20 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΥ και περίπου 150 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία, θα διεκδικήσει το υπουργείο Υγείας.




Όπως ανακοινώθηκε χθες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης συνόδου υπουργών Υγείας της Ε.Ε., το νέο ευρωπαϊκό ταμείο για το άσυλο, τη μετανάστευση και την ένταξη των μεταναστών έχει ενισχυθεί με κονδύλι ύψους 3 δισ. ευρώ.

Ο Αδ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «το ζήτημα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα μίας μόνο χώρας», και σημείωσε: «Πρέπει να αυξηθούν τα κονδύλια προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαχείρισης της μεταναστευτικής ροής και στα εθνικά συστήματα υγείας». Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη χρήση γενόσημων φαρμάκων, που σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. «Ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Υγείας μάς ενημέρωσε ότι στη Βρετανία το ποσοστό χρήσης γενόσημων έχει φτάσει στο 83%, με αποτέλεσμα να έχει επιτευχθεί μείωση των τιμών τους κατά 70%.

Εμείς στην Ελλάδα είμαστε μόλις στο 20%, με εθνικό στόχο το 60%», τόνισε. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι σε αντίθεση με το τι γίνεται στην Ελλάδα, στη Βρετανία οι γιατροί δεν θέτουν θέμα ασφάλειας των γενόσημων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com