Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Facebook: Τώρα και πρόσβαση σε τρίτες εφαρμογές με ανώνυμο login!

Τη δυνατότητα εγγραφής σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, χωρίς να μοιράζονται τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και τα προσωπικά τους δεδομένα με apps που ενδεχομένως δεν εμπιστεύονται, θα έχουν πλέον οι χρήστες του Facebook.





Σημειώνεται ότι ήδη, πάνω από 1 δισ. χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μπορούν με τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εφαρμογές για να ακούσουν μουσική, να παίξουν παιχνίδια, να επισκέπτονται ενημερωτικά site, κ.λπ.

Ωστόσο, μέσω του «Log in with Facebook», οι εν λόγω εφαρμογές μπορούν να αντλούν πληροφορίες από το προφίλ και τη δραστηριότητα του χρήστη στο Facebook.

Πλέον, με τη δυνατότητα «Anonymous login» το Facebook θα αποκτά τις σχετικές πληροφορίες για την εγγραφή του χρήστη, αλλά η τρίτη εφαρμογή δεν θα αντλεί πληροφορίες για τους χρήστες από το κοινωνικό δίκτυο.

Στόχος είναι οι χρήστες να αποκτήσουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν περισσότερες εφαρμογές, χωρίς να αποκαλύψουν προσωπικά τους δεδομένα, μέχρι να νιώσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ.

Στην ίδια κατεύθυνση, το Facebook θα αναβαθμίσει και τη δυνατότητα ελέγχου των δεδομένων στα οποία μπορεί να έχουν πρόσβαση εφαρμογές τρίτων, όταν οι χρήστες του τις επισκέπτονται μέσω του «Log in with Facebook».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com