Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ρυθμίσεις προετοιμάζουν οι τράπεζες

Ρυθμίσεις σχεδιάζουν οι τράπεζες για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, οι οποίοι βιώνουν πραγματικά μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να προχωρήσει σε απελευθέρωση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το ευρώ, καθώς στην παρούσα φάση η ισοτιμία έχει διαμορφωθεί για κάθε ελβετικό φράγκο σε 1,02 ευρώ.



Η εξέλιξη αυτή εν τω μέσω προεκλογικής περιόδου απασχόλησε έντονα τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, το θέμα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και στην Ουγγαρία και την Πολωνία, όπου πολλά νοικοκυριά έχουν λάβει δάνεια σε ελβετικό νόμισμα.

Οι ρυθμίσεις που προετοιμάζονται και που συζητιούνται -σε ορισμένες τράπεζες βρίσκονται σε τελική φάση προετοιμασίας- αφορούν κυρίως μικρότερες δόσεις παγιωμένες για σειρά ετών, ώστε σε βάθος χρόνου να επιτευχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για τους δανειολήπτες. Αρκετοί εξ αυτών θα πρέπει να σημειωθεί πως με βάση τι έχει συμβεί και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν και αυτό είναι μία μακρόχρονη διαδικασία, η οποία έως την τελεσιδικία της μπορεί να έχει επιβαρύνει αισθητά τον δανειολήπτη.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com