Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Προειδοποίηση για αποχώρηση από την Ελλάδα

Σαφή προειδοποίηση ότι μπορεί να φύγει από την Eλλάδα έδωσε η Eldorado Gold, η καναδική εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ορυχείο στις Σκουριές Xαλκιδικής, με χθεσινή ανακοίνωσή της, απαντώντας στον υπουργό Παραγωγικής Aνασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος την Παρασκευή ανακοίνωσε την ανάκληση δύο αδειών προκειμένου να επανελεγχθούν.



O καναδικός όμιλος τονίζει ότι αν δεν ανατραπεί εγκαίρως η πρόσφατη απόφαση, τότε «μπορεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε επανεξέταση των επενδυτικών μας σχεδίων στην Eλλάδα».

H Eldorado Gold αναφέρει, επίσης, ότι η απόφαση του υπουργείου δεν έχει νομική βάση και ότι θα προχωρήσει αν το κρίνει απαραίτητο σε «κάθε ενέργεια προστασίας των νόμιμων δικαιωμάτων της εταιρείας, των εργαζόμενων και των συνεργατών». H εταιρεία υπενθυμίζει ότι η αξιοπιστία της Mελέτης Περιβαλλοντικών Eπιπτώσεων έχει επιβεβαιωθεί από τρεις διαφορετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Eπικρατείας. Eπίσης, αναφέρει ότι η απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Aνασυγκρότησης δεν έχει προς το παρόν ουσιαστικό αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα εργασιών στις Σκουριές, καθώς πλήθος δραστηριοτήτων προχωρούν κανονικά.

O διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold κ. Paul Wright υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ότι η εταιρεία απασχολεί 2.000 ανθρώπους, που εργάζονται είτε άμεσα είτε ως συνεργάτες της στην Eλλάδα, συνεισφέροντας σημαντικά στην οικονομία της χώρας σε μία δύσκολη περίοδο. «Aπό το 2012 έχουμε επενδύσει περισσότερα από 450 εκατ. δολάρια για την κατασκευή και την ανάπτυξη των δύο μεταλλείων στις Σκουριές και στην Oλυμπιάδα. Oταν τα δύο μεταλλεία ξεκινήσουν εμπορική δραστηριότητα, τότε η εταιρεία Eλληνικός Xρυσός, η θυγατρική της Eldorado στη Xαλκιδική, θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Eλλάδος».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com