Στις δύσκολες εποχές μας, ο ΖΥΘΟΣ και πάλι, κάνει τη διαφορά. Και προτείνει τον καινούριο του κατάλογο που είναι «Νέος, Ωραίος, Πλούσιος και με Παραδοσιακές Αξίες.
Ο νέος κατάλογος του ΖΥΘΟΥ «κυκλοφορεί» και τα έχει όλα. Ανανεωμένος, νόστιμος, ποιοτικός, με πληθώρα εκλεκτών πιάτων και «ψαγμένων» γεύσεων. Ταυτόχρονα, είναι και βαθιά φιλοσοφημένος. Γέννημα-θρέμμα της κουλτούρας του ΖΥΘΟΥ, αποτελεί ένα αφιέρωμα στην παράδοση, στη μεσογειακή κουζίνα και βέβαια στην ποιότητα των πρώτων υλών με σαφή προτεραιότητα τα ελληνικά προϊόντα.
Ανάμεσα στα εδέσματα, θα βρείτε
*«Παλαιωμένο αρσενικό Νάξου με τσάτνει βερίκοκου και ξηρών καρπών, συνοδεία χειροποίητων κριτσινιών". Ένα εξαιρετικό παλαιωμένο τυρί από την Νάξο, πολύ μικρής παραγωγής, από έναν παραγωγό με δικά του ζώα, το οποίο σερβίρεται με δικό μας τσάτνεϊ βερίκοκου με ξηρούς καρπούς και κριτσίνια του ΖΥΘΟΥ.
*"Μετσοβίσιο γιδίσιο με πιπέρι, με σάλτσα σύκου ελιάς και χειροποίητα κριτσίνια". Ακόμη ένα εξαιρετικό τυρί από την παράδοση του ιδρύματος Τοσίτσα, πιπεράτο και τέλεια ωριμασμένο. Συνοδεύεται από σάλτσα σύκου, παραγωγής, ΖΥΘΟΥ
*"Χανιώτικο δυοσμοτύρι στη σχάρα με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης". Από τον παραγωγό των κρητικών τυριών του Ζύθου πολλά χρόνια τώρα, ένα τυρί μεζές, φτιαγμένο ειδικά για το ΖΥΘΟ. Ψήνεται στη σχάρα και συνοδεύεται με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης.
*"Καπνιστή πάπια με μαρμελάδα βερίκοκου" Φιλετάκια ελαφρά καπνιστής πάπιας στη σχάρα, από έλληνα παραγωγό. Συνοδεύεται από μαρμελάδα βερίκοκο, παραγωγής ΖΥΘΟΥ.
Και φυσικά, στο νέο κατάλογο παραμένουν τα κλασικά "σαγανάκι", "ψευδοκεφτέδες", "πίτα καισαρείας", "κολοκυθοκεφτέδες", "πρασοκεφτέδες" και "μανιτάρια καγιέν"
Για όσους προτιμούν τις σαλάτες!
Εκτός από τις πάντα ξεχωριστές "ανιθοσαλάτα", "φάβα", "μαϊντανοσαλάτα" και χωριάτικη (με την μυστική σάλτσα φρέσκιας ντομάτας), στο νέο κατάλογο κάνουν δυναμική είσοδο οι:
*"Καπνιστή μελιτζάνα Ζύθος με πιπεριά Φλωρίνης, καρύδι και φέτα".
*Φρέσκια μελιτζάνα, καπνισμένη στη φλόγα από μας, με πιπεριά Φλωρίνης, φέτα και καρύδι, που σερβίρεται στην φλούδα της.
*"Σπιτικό χαβιάρι πιπεριάς Φλωρίνης με φέτα και ανθότυρο".
Πουρές ξεφλουδισμένης πιπεριάς Φλωρίνης με φέτα και ανθότυρο.
Στις μακαρονάδες και τα πιλάφια,
Παραμένουν η κλασική "λιγκουίνι Ζύθος" και το "ιτς πιλάφ" αλλά «φορτσάρουν» και δύο νέα πιάτα:
«Κριθαρώτο με ημιλίαστη σπιτική ντομάτα, φέτα και φρέσκια ρίγανη" Μία παραδοσιακή Ελληνική πρόταση, με ατού την ημίλιαστη ντομάτα ΖΥΘΟΣ (που φτιάχνεται στο παρασκευαστήριο του ΖΥΘΟΥ, με φέτα και φρέσκια ρίγανη).
"Τηγανητό ρύζι με αυγό, καπνιστή πάπια, χταπόδι και γάρο". Το λατρεμένο "τηγανητό ρύζι"-εδώ και 25 χρόνια- του ΖΥΘΟΥ, έγινε ελληνικό! Αντί κοτόπουλο πάπια καπνιστή, αντί γαριδάκι χταπόδι και αντί soya sauce γάρο. Από την αρχαιοελληνική κουλτούρα, όπου οι αρχαίοι συντηρούσαν τις τροφές με "γάρο".
Νέες γεύσεις και στα θαλασσινά
"Καπνιστό σκουμπρί με πατατοσαλάτα και σχινόπρασο".Πατάτα ατμού που απογειώνει την πικάντικη γεύση του καπνιστού σκουμπριού με σχινόπρασο.
"Χειροποίητος μαριναρισμένος και ελαφρώς καπνιστός σολωμός με σχινόπρασσο και σάλτσα γιαουρτιού". Φιλετάκια φρέσκου σολωμού που μαρινάρεται και καπνίζεται καθημερινά στο παρασκευαστήριό μας.
Και στα «κυρίως» πιάτα, έγιναν καίριες παρεμβάσεις..
*"Αρνίσια κεμπάπ Ζύθος σε πίτα, με σάλτσα γιαουρτιού, πάπρικα, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι".100% ντόπιος αρνίσιος κιμάς, ζυμωμένος με αρώματα της ανατολής (κίμινο, σουμάκ). Σερβίρεται πάνω σε καλαμποκίσια πίτα με δικό μας χαβιάρι πιπεριάς Φλωρίνης, σάλτσα γιαουρτιού, ντομάτα και κρεμμυδάκι.
*"Burger μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο, με αυγό, τυρί, σάλτσα κοκτέιλ, τσάτνεϊ γλυκοκαφτερής ντομάτας και καραμελωμένες πέρλες κρεμμυδιού". Σε ψωμάκι του ΖΥΘΟΥ, ένα burger 250 γραμμαρίων από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά ή κιμά από μπούτια κοτόπουλο(παρασκευής ΖΥΘΟΥ) με όλα τα παρελκόμενα.
*"Κοτόπουλο τυλιχτό, γεμιστό με μανιτάρια, γραβιέρα και βυζαντινή σάλτσα ροδιού". Μπούτι κοτόπουλο, γεμιστό με μανιτάρια, γραβιέρα και βυζαντινή σάλτσα ροδιού.
Όσο για τις μπύρες, πάντα ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ!
Στις βαρελίσιες παραμένουν οι 10 επιλογές.
Στα μπουκάλια, μπήκαν νέες μικροζυθοποιίες όπως η "Sknipa" από τη Θεσσαλονίκη, οι μπύρες «Σόλο», «Λύρα» και «Brink’s» από την Κρήτη, η «Kirki» από την Εύβοια, οι μπύρες «Πλάστιγγα» από το Βόλο, η «Στίλβη» από την Καρδίτσα αλλά και νέα προϊόντα από τις υπάρχουσες μικροζυθοποιίες όπως:
Από Εύβοια Septem:
Lava imperial India red ale
Από Κέρκυρα Corfu:
Corfu Amorosa Weiss
1842 Ginger beer
Από Σαντορίνη Donkey:
White Donkey weiss
Κρασιά, πάντα ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ, για να ξέρεις τι πίνεις-Μεγάλη ανανέωση σε ετικέτες, ποικιλίες και κτήματα
Η απάντησή του ΖΥΘΟΥ στο φτηνό χύμα είναι: Προσφορά εμιαλωμένου, στην τιμή του χύμα. "Modern trilogy", "Ελληνικά Κελάρια", λευκό ή κόκκινο: 8,50€.
20 ετικέτες προσφέρονται και σε ποτήρι. 11 λευκές (οι 4 σε dispenser), 1 ροζέ και 8 κόκκινες (οι 4 σε dispenser).
ΖΥΘΟΣ ΝΤΟΡΕ
Λαδάδικα Λευκός Πύργος
2310 540 284, 6943 211211 2310 279010, 6943 904038
www.zithos.gr