Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

«Ο Τόμσεν πέφτει πάντα μέσα στις προβλέψεις του...»

Με ειρωνική διάθεση απάντησαν κυβερνητικές πηγές στη δήλωση του Π. Τόμσεν ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί στα προ κρίσης επίπεδα σε 21 χρόνια τονίζοντας ότι «Ο Τόμσεν πέφτει πάντα μέσα στις προβλέψεις του».




Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι το στέλεχος του ΔΝΤ «έλεγε για ανάπτυξη 2,1% και είχαμε ύφεση 7,1%. Για το 2016 μιλούσε για έλλειμμα και ύφεση και υπάρχει υπεραπόδοση και θετική ανάπτυξη». Επίσης παρότρυναν τον κ.Τόσμεν: «Να συνεχίσει τις προβλέψεις. Να γράψει ένα μπλογκ». Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση ενός βιβλίου στην Ουάσιγκτον, προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει τα ποσοστά της ανεργίας σε επίπεδα προ κρίσης. Η δήλωση Τόμσεν έρχεται λίγες μέρες πριν εισαχθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ προς συζήτηση οι δύο ξεχωριστές εκθέσεις για την Ελλάδα. Η πρώτη έκθεση θα είναι μια επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης που είχε δημοσιευθεί προ τριμήνου το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση των σημερινών συντάξεων, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com