Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Έρχεται το Samsung Galaxy S7 στις 11 Μαρτίου

H Samsung δεν χάλασε την παράδοση και το Mobile World Congress ήταν και φέτος η εκδήλωση που ο κορεατικός κολοσσός επέλεξε για να παρουσιάσει το κορυφαίο smartphone της σειράς Galaxy S.




Όμως, η έκπληξη στην παρουσίαση του νέου S7 ήταν ότι στη σκηνή ανέβηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μάρκ Ζάκερμπεργκ προκειμένου να μιλήσει για την εικονική πραγματικότητα. Η εμφάνιση ήταν μεν έκπληξη αλλά δικαιολογείται από τησυνεργασίας που έχει η Samsung με την Oculus Rift, εταιρεία που ανήκει στο Facebook που δραστηριοποιείται στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας και μαζί με το κορεατικό κολοσσό έχουν δημιουργήσει το Gear VR, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρουσίαση του S7.
Έρχεται το Samsung Galaxy S7 στις 11 Μαρτίου

Ο κ. Ζάκερμπεργκ υποστήριξε ότι η εικονική πραγματικότητα είναι η επόμενη υπολογιστική πλατφόρμα και έδειξε να πιστεύει πολύ στο VR και υποστήριξε ότι υπάρχουν 1 εκατ. video εικονικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με τον κ. Ζάκερμπεργκ, η αναπαραγωγή VR video έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και ότι το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social VR apps).

Το νέο Galaxy S7 έρχεται με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον προκάτοχο, το Galaxy S6, η πιο ενδιαφέρουσα εκ των οποίων είναι ότι είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη. Το καινούριο S7 έρχεται με πιο ανανεωμένο σχεδιασμό και είναι λίγο πιο λεπτό σε σχέση με τον προκάτοχο του, ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: το «απλό» S7 που διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών και την έκδοση Edge με οθόνη 5,5 ιντσών με κυρτές τις δύο πλευρές της όπως και στην αντίστοιχη έκδοση του S6. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα δούμε μέσα στο 2016 μία μεγαλύτερη Edge έκδοση με οθόνη 5,7 – 5,8 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις η ανάλυση της οθόνης είναι 2560x1920 pixels (Quad HD).
Έρχεται το Samsung Galaxy S7 στις 11 Μαρτίου

Το λειτουργικό σύστημα είναι η τελευταία έκδοση (6.0) του Android.

Μία άλλη διαφοροποίηση είναι πως η Samsung αποφάσισε να επαναφέρει τη θύρα για κάρτες microSD, την οποία είχε «καταργήσει» στο S6. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι σε κάθε περίπτωση 32 GB.

O επεξεργαστής είναι οκταπύρηνος (4 πυρήνες στα 2,3 GHz και 4 πυρήνες στα 1,6 GHz) και σύμφωνα με τη Samsung προσφέρει 30% καλύτερη επίδοση σε σχέση με τον προκάτοχο του, ενώ όσον αφορά τη διαχείριση των γραφικών οι επιδόσεις είναι βελτιωμένες κατά 64%.

Ένας ακόμη τομέας όπου η Samsung «τολμά» κάτι διαφορετικό είναι στο θέμα της κάμερας. Το S7 έρχεται με δύο κάμερες, με την οπίσθια να προσφέρει ανάλυση 12 megapixel και η εμπρόσθια είναι στα 5 megapixel. Η ανάλυση είναι χαμηλότερη σε σχέση με το S6, όμως, οι Κορεάτες υποστηρίζουν ότι οι κάμερες προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα επειδή το διάφραγμα πέφτει και στις δύο κάμερες στο f1.7. Αυτό σημαίνει ότι περνά 25% περισσότερο φως (σε σχέση με το S6) και η ποιότητα των λήψεων είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του S7, ιδίως στις νυχτερινές λήψεις. Το ερώτημα είναι κατά πόσον θα γίνει αυτό κατανοητό από το ευρύ κοινό.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στα 3600 mAh όσον αφορά στο S7 Edge και στα 3000 mAh στο «απλό» S7.

Επίσης, το S7 διαθέτει ένα ειδικό σύστημα υγρόψυξης, το οποίο μειώνει τη θερμότητα που παράγει ο επεξεργαστής. Αυτό είναι πρακτικό όταν ο χρήστης παίζει παιχνίδια στο κινητό του καθώς έχει ως αποτέλεσμα να μην «ζεσταίνεται» η συσκευή. Γενικώς, το θέμα των παιχνιδιών είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Samsung, οι άνθρωποι της οποίας θεωρούν ότι το gaming στα smartphones έχει αρχίσει να γίνεται μία σοβαρή υπόθεση.

Στην Ελλάδα, οι προπαραγγελίες ξεκινούν άμεσα με όσους το αποκτήσουν άμεσα να λαμβάνουν δωρεάν και μία «κάσκα» εικονικής πραγματικότητας Gear VR. Η διάθεση ξεκινά στις 11 Μαρτίου και οι τιμές εκτιμάται ότι θα είναι περίπου στο επίπεδο των 750 ευρώ για την «απλή» έκδοση και λίγο πάνω από τα 850 ευρώ για το S7 Edge, χωρίς, όμως, να έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.



Gear 360

Εκτός του νέου S7, η Samsung παρουσίασε και το Gear 360, μία καινοτομική κάμερα για λήψη video 360 μοιρών. Η κάμερα διαθέτει υπερευρυγώνιους φακούς και έχει μέγεθος περίπου όσο ένα …μπαλάκι.

Οι δύο φακοί τραβάνε ξεχωριστά video και ο χρήστης μπορεί από το smartphone του μέσω σύνδεσης NFC να ελέγχει τη λήψη του video. Στη συνέχεια, τα δύο video μπορούν να ενωθούν προκειμένου να υπάρξει η εμπειρία των 360 μοιρών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com