Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Κόλαση στη Βουλή για το τσουνάμι των τροπολογιών

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα στον καταιγισμό υπουργικών τροπολογιών λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο με αποτέλεσμα να σημειωθεί οξύτατο επεισόδιο μεταξύ της αντιπολίτευσης και του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.




Ενδεικτικό της όλης κατάστασης ήταν το γεγονός, ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέβηκε στο βήμα για να αναπτύξει το περιεχόμενο τροπολογίας, με την οποία υλοποιούνται χθεσινές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τα αντισταθμιστικά μέτρα που αφορούν όσους στερούνται το ΕΚΑΣ χωρίς αυτή να έχει κατατεθεί και διανεμηθεί στους βουλευτές.

«Καταργείτε την κανονική νομοθετική λειτουργία και προσπαθείτε να εγκαθιδρύσετε λαθρονομοθέτηση», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα τη συζήτηση, η κυβέρνηση απέσυρε δύο τροπολογίες, τις οποίες θα επαναφέρει σε επόμενα νομοσχέδια. Η πρώτη, προέβλεπε ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα μπορεί να επιχορηγεί ΟΤΑ ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που συστήθηκαν από ΟΤΑ και μετέχουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Η δεύτερη τροπολογία αφορούσε στην παραχώρηση για 40 χρόνια στην περιφέρεια Αττικής, έκτασης 487 στρεμμάτων στον Φαληρικό Όρμο.

Υποκρισία και δημαγωγία καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως επί κυβέρνησης ΝΔ κατατίθεντο (ν)τροπολογίες της νύχτας που ευνοούσαν σκοτεινά πρόσωπα της διαπλοκής.

Η ΝΔ και το Ποτάμι αντέδρασαν έντονα στην κατάθεση της τροπολογίας για το ΕΚΑΣ, ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ακούστηκε να λέει «ντροπή, δεν θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους οι συνταξιούχοι».

Προαναγγέλλοντας την κατάθεση της τροπολογίας, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «με αυτή τη ρύθμιση καλύπτουμε το 40 με 70% των απωλειών που υπέστησαν οι δικαιούχοι ΕΚΑΣ» και πρόσθεσε ότι αυτά τα μέτρα είναι συνέχεια των χθεσινών πρωθυπουργικών εξαγγελιών για την προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Με άλλη τροπολογία δίδεται με απευθείας ανάθεση η προμήθεια ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνού. Η προμήθεια θα γίνεται από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με την επισήμανση ότι στην Ελλάδα ο μόνος πιστοποιημένος φορέας για τις ταινίες φορολογίας καπνού είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.

Εν τέλει, πάντως, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να στηρίξουν την τροπολογία παρά τις αντιρρήσεις που έχουν για την διαδικασία. «Επιστρέφεται το 50% με 70% του εισοδήματος που χάνεται από την απώλεια του ΕΚΑΣ», υπογράμμισε σε παρέμβασή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com