Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Περισσότερες ενδιάμεσες εκπτώσεις

Στην αύξηση των ημερών των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων προχωρά το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, δίνοντας ταυτόχρονα και την ευχέρεια στους αντιπεριφερειάρχες να τις διενεργούν όποτε θέλουν.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται εντός των επόμενων ημερών -πιθανόν και σήμερα- να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αυξάνει τον αριθμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Σήμερα, όπως προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο τα καταστήματα σε πανελλαδικό επίπεδο μπορούν να διενεργούν πέραν των τακτικών χειμερινών και θερινών εκπτώσεων και το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου καθώς το αντίστοιχο διάστημα του Νοεμβρίου (ενδιάμεσες εκπτώσεις). Η διάταξη που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αυξάνει τον αριθμό των ημερών από 10 σε 15. Η έναρξη τους θα είναι και πάλι την 1η Μαίου και αντίστοιχα την 1η Νοεμβρίου. Έτσι αθροιστικά οι μέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων γίνονται 30 από 20.

Επιπλέον, με την ίδια ρύθμιση θα δίνεται το δικαίωμα στους αντιπεριφερειάρχες αυτές τις 30 μέρες να τις μοιράζουν μέσα στο χρόνο όπως θέλουν, πάντα σε συνεννόηση με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές οργανώσεις. Δηλαδή θα μπορούν να επιλέγουν ημερομηνίες όχι απαραίτητα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και του Μαίου αλλά να ορίζουν ενδιάμεσες εκπτωτικές σεζόν για παράδειγμα τρία δεκαήμερα ή έξι πενθήμερα ετησίως, ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών αγορών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com