Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Ανασχηματισμός χαμηλής πτήσης με... άρωμα Παπανδρέου

Περιορισμένης έκτασης μεν αλλά με ξεκάθαρο άνοιγμα στην εποχή του Γιώργου Παπανδρέου είναι ο μίνι ανασχηματισμός που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 



Μεγάλες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά την έκταση του ανασχηματισμού αλλά και το πολιτικό στίγμα που αναμενόταν να δώσει ο κ. Τσίπρας στον δρόμο προς τις κάλπες, δεν υπήρξε.

Και τούτο, γιατί όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αποφασισμένος στις μικρής έκτασης αλλαγές που θα ανακοίνωνε να "μπολιάσει" το υπουργικό συμβούλιο με πρόσωπα από τον "προοδευτικό χώρο" τα οποία ωστόσο να μην παραπέμπουν επ' ουδενί στην εποχή του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη.

Για αυτό και τα πρόσωπα που ανακοίνωσε, όπως οι Τόλκας - Μωραΐτης ανήκουν στην εποχή ΓΑΠ και χωρίς καμία αναφορά στο εκσυχρονιστικό μπλοκ.

Ενδιαφέρον, αλλά όχι χωρίς να προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναβαθμίστηκε τελικώς και διαδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως επισημαίναμε εξάλλου νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος μπορεί να "έκαψε" το σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρική εκλογή αλλά δεν έκαψε την πιθανότητα αναβάθμισής του.

Είσοδος νέα με ευθεία αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου η οποία έχει εγγράψει πολλά χιλιόμετρα στις διεθνείς σχέσεις και "σήκωσε" μεγάλο βάρος για την εντός κι εκτός Βουλής υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τελικά, και ο θώκος του Νάσου Ηλιόπουλου στο υπουργείο Εργασίας αποφασίστηκε να μην μείνει κενός καθώς πληρώθηκε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ευθεία αναφορά σε εργασιακά τον Κ. Μπάρκα.

Έκπληξη αποτελεί η διάδοχος της Κατερίνας Νοτοπούλου για το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου αναλαμβάνει υφυπουργός Εσωτερικών με αντικείμενο το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου της Β. Ελλάδας ούσα μέχρι σήμερα συνεργάτιδα του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζανακόπουλος:

- Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

- Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

- Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

- Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

- Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραΐτης.

- Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com