Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ποιες εφαρμογές κινδυνεύουν με αφαίρεση από το Play Store της Google

Σκληραίνει τη στάση της η Google απέναντι στους προγραμματιστές εφαρμογών που συνεργάζονται με το Play Store, για χάρη των χρηστών και της ασφάλειας των προσωπικών τους δεδομένων.



Έπειτα από τα διάφορα κρούσματα που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς, με εφαρμογές οι οποίες αποκτούσαν, με διάφορες μεθόδους, πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών, η εταιρεία αποφάσισε να δράσει με πιο έντονο τρόπο, κάνοντας γνωστό πως δεν θα επιτρέπει πλέον σε προγραμματιστές να “ανεβάζουν” στο ηλεκτρονικό κατάστημά της, εφαρμογές οι οποίες ζητούν πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα χρηστών. Ποια είναι αυτά; Τα αρχεία καταγραφής κλήσεων και SMS.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η Google θα ξεκινήσει την αφαίρεση όλων αυτών των εφαρμογών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφού προηγουμένως ενημερώσει τους προγραμματιστές για την πρόθεσή της αυτή.

Σε περίπτωση που οι προγραμματιστές δεν συμπληρώσουν μέσα σε διάστημα 90 ημερών σχετική αίτηση, που παρέχεται από την εταιρεία, στην οποία θα δηλώνουν πως η εφαρμογή τους συναντά όλες τις προδιαγραφές της Google για την πρόσβαση σε αρχεία Κλήσεων και SMS, προσκαλώντας ουσιαστικά την εταιρεία να επανεξετάσει τη λειτουργία της εφαρμογής τους, τότε η εφαρμογή τους θα αφαιρείται χωρίς νέα προειδοποίηση. Με βάση τους περιορισμούς της Google, η πρόσβαση εφαρμογών σε τέτοιου τύπου ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι επιτρεπτή μονάχα όταν επηρεάζεται η βασική της λειτουργία. 

Αν τελικά οι προγραμματιστές επιλέξουν να μην συμπληρώσουν την αίτηση και δουν την εφαρμογή τους να αφαιρείται από το Play Store, τότε μπορούν να δημοσιεύσουν μια νέα έκδοση χωρίς αυτούς τους περιορισμούς ή να συμπεριλάβουν τους περιορισμούς και να συμπληρώσουν, ταυτόχρονα, μια νέα αίτηση για την απόφασή τους αυτή και να περιμένουν μέχρι τον Μάρτιο, ώστε η Google να προχωρήσει σε αναθεώρηση και να αποφασίσει πως θα προχωρήσει ανά περίπτωση.

Όπως είναι φυσικό, η απόφαση αυτή της Google θα επηρεάσει αρκετές εφαρμογές από αυτές που διακινούνται στο Play Store, ωστόσο από την άλλη, δείχνει στους χρήστες της πως επιδιώκει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com