Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς μέσα η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης κατά του παραεμπορίου

Η πολιτεία, που έχει τους μηχανισμούς για την πάταξη του παράνομου εμπορίου, πέραν της αστυνόμευσης, είναι αρμόδια να βρει τις λύσεις για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο ολοένα διογκώνεται. Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης με ελλιπή μέσα και ολιγάριθμο προσωπικό, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.


Η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία και με την ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε όλη την πόλη και κυρίως στους κεντρικούς, εμπορικούς δρόμους εφαρμόζοντας όλα όσα ο νόμος προβλέπει, ενώ επιδιώκει την άμεση συνεργασία με όλους τους αρμόδιους, εμπλεκόμενους φορείς του εμπορικού κόσμου μέσα από συσκέψεις για ανταλλαγή απόψεων και εύρεση τρόπων αποτελεσματικότερης δράσης.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, για το ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα του παράνομου εμπορίου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «τα αστυνομικά μέτρα δεν μπορούν να επιλύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και απόδειξη αυτού είναι η γιγάντωσή του τα τελευταία χρόνια».

Μεταξύ των προτάσεων προς την πολιτεία είναι η εύρεση κατάλληλου χώρου για τους νόμιμους μικροπωλητές, όπου θα πωλούν τα προϊόντα τους, αλλά και η αντιμετώπιση των παράνομων εμπόρων με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο. «Ωστόσο ούτε λύσεις ούτε απαντήσεις έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ένα πρόβλημα αποκλειστικής αρμοδιότητας της πολιτείας και μόνο».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com