Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

Τη διατήρηση ή και βελτίωση του υφιστάμενου νόμου για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ζητά από την κυβέρνηση η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Θεσσαλονίκης, με ομόφωνη απόφασή της.


Την απόφαση πήρε η ΤΕΔΚ μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ότι η προηγούμενη κατάσταση ήταν φαύλη και θα ακυρωθεί. Η προηγούμενη κυβέρνηση προωθούσε την απασχόληση 20.000 ανέργων με 36μηνες συμβάσεις εκτός ΑΣΕΠ, ενώ η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης ζητούσε την απασχόληση 40.000 ανέργων με 18μηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ και με το κριτήριο της εντοπιότητας.

Η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης επισημαίνει στην απόφασή της ότι το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό μέτρο ανακούφισης της ανεργίας, που συνεχώς διογκώνεται και θα βοηθούσε σημαντικά την τόνωση των τοπικών οικονομιών. Στην απόφαση υπενθυμίζεται η διάθεση των πόρων από το φόρο ζύθου, το ΤΑΠ και το τέλος διαφημίσεων, που συνετέλεσε ώστε να εξοικονομηθούν 81 εκ ευρώ για την εφαρμογή του προγράμματος. Αν όμως, για οποιονδήποτε λόγο, η εφαρμογή του προγράμματος δεν προωθηθεί και η κυβέρνηση εμμείνει στην αρχική της θέση, η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης ζητά να απελευθερωθούν οι δεσμευμένοι πόροι, καθώς έχει εκλείψει ο σκοπός της συγκέντρωσής τους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com