Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αντιδρούν ΤΕΕ και ΕΜΠ στη δικαστική απόφαση για τα κολέγια

Την έντονη αντίδρασή τους με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ιδιωτικού κολεγίου εκφράζουν ο πρόεδρος του Τεχνικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).


Όπως τονίζουν οι κ. Αλαβάνος και Μουτζούρης, η τυχόν αναγνώριση ακαδημαϊκών ισοτιμιών σε πτυχιούχους ιδιωτικών Κολεγίων, συνιστά πλήρη παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος, της ελληνικής νομοθεσίας, συνθηκών και Οδηγιών της Ε.Ε.

Σημειώνουν δε, ότι σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα κριθεί, πλέον, σε νομικό επίπεδο από το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Όπως επισημαίνουν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, όπως τουλάχιστον δημοσιοποιείται, οδηγεί σε ευθεία υποβάθμιση τα Πανεπιστήμια και τους αποφοίτους τους και αποτελεί παραβίαση της κοινής λογικής, του δικαίου και της ασφάλειας των έργων που ανατίθενται στους επιστήμονες.

"Για την απόδοση μόνο επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους ξένων Πανεπιστημίων, τα οποία έχουν σχέση δικαιόχρησης με ελληνικά ΚΕΣ, προϋπόθεση είναι η αναγνώρισή τους από τις επαγγελματικές ενώσεις των ξένων κρατών, όπου θα πρέπει να εργαστούν επί σειρά ετών, ενώ η εν συνεχεία αναγνώρισή τους στη χώρα μας απαιτεί έλεγχο και εξετάσεις από το ΣΑΕΙΤΕ, ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα για να ζητήσουν την εγγραφή σε επαγγελματικούς φορείς στην Ελλάδα.",προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος και ο πρύτανης του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, θα δώσουν τις επόμενες ημέρες συνέντευξη Τύπου τόσο για το ζήτημα που προέκυψε όσο και για τα άλλα επίκαιρα ζητήματα της Παιδείας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com