Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αντιδρούν οι πολίτες στην προσφυγή στο ΔΝΤ

Ευθύνες τόσο στον Κ. Καραμανλή όσο και στο Γ. Παπανδρέου προσάπτουν οι πολίτες για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και την προσφυγή στο ΔΝΤ και στην πλειοψηφία τους εμφανίζονται σίγουροι ότι θα επιβληθούν ακραία μέτρα λιτότητας. Σύμφωνα με δημσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το 85% των πολιτών πιστεύει ότι ο Κώστας Καραμανλής γνώρισε τη δεινή κατάσταση της οικονομίας και για αυτό αποχώρησε. Το 65% υποστηρίζει πως και ο Γιώργος Παπανδρέου είχε γνώση του προβλήματος. Σύμφωνα με το 28,2% των ερωτηθέντων οι επιλογές του πρωθυπορυγού μετά την ανάληψη της εξουσίας ήταν λάθος και σύμφωνα με το 37,3% ήταν καθυστερημένες. Τέλος, το 64,5% λέει όχι στη μείωση μισθών και συντάξεων.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για «το Παρόν», το 62,9% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το ΔΝΤ θα επιβάλλει ακραία μέτρα λιτότητας και η ανεργία θα αυξηθεί.

Το 26,2% υποστηρίζει πως «το ΔΝΤ θα βάλει τάξη στη χώρα σταματώντας την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και εξαναγκάζοντας το πολιτικό σύστημα να κάνει όσα έπρεπε να είχε ήδη κάνει». Με την πιθανότητα να συμβούν «και τα δύο» συμφωνεί το 7,3%.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com