Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Εμπάργκο» στους γιατρούς που απολύθηκαν από το ΙΚΑ

Να μην εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ ή τον ΟΠΑΔ, που παλαιότερα υπηρετούσαν στο ΙΚΑ και είχαν απομακρυνθεί από το ίδρυμα με απόφαση της διοίκησης του, ορίζει η νέα οδηγία του ΙΚΑ, την οποία απέστειλε χθες, Τρίτη, ο διοικητής του ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε όλα τα υποκαταστήματα και νομαρχιακές μονάδες.



Η νέα οδηγία έρχεται ως απόρροια του φαινομένου που είχε παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, γιατροί του ΙΚΑ, των οποίων η σύμβαση είχε καταγγελθεί, και πλέον συνεργάζονταν με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ διατηρώντας έτσι την πελατεία τους.

Τη δυνατότητα αυτή έδωσε σε γιατρούς και ασφαλισμένους το μέτρο, που από τις 7 Φεβρουαρίου, επιτρέπει σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των περίπου 20.000 ιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.

Με το ίδιο έγγραφο ο διοικητής του ΙΚΑ ζητά τη διαγραφή των γιατρών που εμπίπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις από τις λίστες των γιατρών του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ και να επιστραφούν τα συνταγολόγια που τυχόν τους έχουν δοθεί.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com