Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ελέγχουν 3 εκατ. εμβάσματα

Στο «μικροσκόπιο» των φοροελεγκτικών αρχών έχουν μπει, μεταξύ άλλων, 3 εκατ. εμβάσματα φυσικών προσώπων 33 δισ., τα οποία κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό από το 2009 έως και τον Σεπτέμβριο του 2012.




Τα εμβάσματα αυτά κατευθύνθηκαν κυρίως σε χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία. Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, από το 4ο Tax Forum, ο σύμβουλος του γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονιμικών, Γ. Λασκαρίδης, τόνισε πως 10.000 περιπτώσεις από αυτά τα εμβάσματα χρήζουν περαιτέρω ελέγχου και το ξεσκαρτάρισμα συνεχίζεται. Ο κ. Λασκαρίδης διευκρίνισε ότι πολλά από αυτά τα εμβάσματα αφορούν και νόμιμες δραστηριότητες επιχειρηματιών. Ο ίδιος επισήμανε ότι η ΓΓΠΣ αναμένει οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσει η ελεγκτική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ύπαρξης πολιτικής βούλησης για την ταχεία διεκπεραίωσή της.

Ο κ. Λασκαρίδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2013 θα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά η ηλεκτρονική οικονομική διακυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά συστήματα όπως αυτό της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τις επιχειρήσεις, που ναι μεν υπάρχει, αλλά, προς το παρόν, δεν διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες διασταυρώσεις στον επιθυμητό βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com