Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ Προσοχή με την 1η άδεια κυκλοφορίας!

Το θέμα των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτελεί ένα «αγκάθι» για την κυβέρνηση εδώ και χρόνια καθώς σύμφωνα με το νόμο ως 1η άδεια κυκλοφορίας ορίζεται η ημερομηνία άφιξη του εκάστοτε αυτοκινήτου στην Ελλάδα.





Ωστόσο κάποιοι πέρσι μέσω του Taxisnet αντί να συμπληρώσουν στη δήλωσή τους την 1η Αδεια Κυκλοφορίας του οχήματός τους στην Ελλάδα καταχώρησαν την ημερομηνία 1η κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο άλλο κράτος-μέλος.

Ουσιαστικά αυτό είναι και το ορθό ωστόσο εξαιτίας της ελληνικής νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η συμπλήρωση της 1η άδειας κυκλοφορίας του οχήματος στο άλλο κράτος-μέλος.

Μετά από επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών μας ενημέρωσαν πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την 1η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα και κατόπιν αν το αυτοκίνητό τους είναι πολύ παλαιότερο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ όπου και ανήκουν και προσκομίζοντας τις επίσημες βεβαιώσεις του εργοστασίου ο Διευθυντής μπορεί να αποφανθεί την μείωση του τεκμηρίου ή άλλων φόρων που επιβάλλονται άδικα!

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την διόρθωση μιας αδικίας που έχει πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κυρίως την περίοδο 2002-2009 καθώς τα οχήματά τους εμφανίζονται στην εφορία ως καινούρια ενώ η πραγματική τους ηλικία μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα 12 έτη!

 
website counter
friend finderplentyoffish.com