Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» Διασώζεται το τμήμα Αρχιτεκτονικής Ιωαννίνων

Διορθώσεις έκανε την τελευταία στιγμή το υπουργείο Παιδείας σε δύο διατάγματα γι το «σχέδιο Αθηνά» διασώζοντας την Αρχιτεκτονική Σχολή στα Ιωάννινα και προβλέποντας διαδικαστικές εγγυήσεις για τμήμα ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Το αρχικό σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς καταργούσε το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών που είχε ιδρυθεί το 2009 (με το ΠΔ 173/09) και δεν είχε λειτουργήσει ακόμα. Το υπουργείο Παιδείας, αφού απέσυρε το σχέδιο ΠΔ από το Συμβούλιο της Επικρατείας το επανέφερε προβλέποντας ότι το συγκεκριμένο τμήμα δεν καταργείται αλλά θα ξεκινήσει να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 16, εντασσόμενο στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Οσον αφορά την ίδρυση τμήματος ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προβλέπεται ότι το διδακτικό προσωπικό του τομέα Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, μπορεί να παραμείνει στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή να ενταχθεί στο τμήμα Ψυχολογίας. Η ένταξη αυτή θα γίνει με βάση το γνωστικό αντικείμενο των μελών του διδακτικού προσωπικού, με σχετική πράξη του πρύτανη.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com