Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αναβάθμιση της Μονάδας Αποβλήτων της Θεσσαλονίκης

Υπογράφηκε η συμφωνία για την αναβάθμιση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων (ΜΚΑ) της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.Θ), από τις διοικήσεις των ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., ΕΥΑΘ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Παγίων.




Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. του ομίλου «Πειραιώς» έχοντας τη διαχείριση των εικοσιπέντε κυριότερων ΒΙΠΕ της χώρας, αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την εκτέλεση του συμφωνηθέντος έργου, το οποίο προβλέπεται, με βάση τη συμφωνία, μελλοντικά να περιέλθει στην κυριότητα της ΕΥΑΘ Παγίων, ενώ την ευθύνη για τη λειτουργία του θα έχει η ΕΥΑΘ Α.Ε.
Το ποσό που εξασφαλίστηκε από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ και η ολοκλήρωση του έργου δεν θα υπερβεί τους 36 μήνες.
Σε ό,τι αφορά τους πρόσφατους διοικητικούς ελέγχους στη ΜΚΑ για ρύπανση του Θερμαϊκού, με την προειδοποίηση ακόμη και διακοπής της λειτουργίας της, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε και η ΕΥΑΘ Α.Ε. έχουν ήδη προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, τονίζοντας τα «δεκαπέντε χρόνια ακινησίας που προηγήθηκαν», την επένδυση του 1,5 εκατ. ευρώ για εργασίες βελτίωσης το τελευταίο διάστημα και ζητώντας επανεξέταση του θέματος, ενόψει των επικείμενων επενδύσεων.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com