Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΝΟΜΩΝ Ολες οι αιτήσεις ΑΕΙ στο ΣτΕ

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας παραπέμφθηκαν για να κριθούν μαζί την επόμενη εβδομάδα όλες οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν υποβάλει ΑΕΙ της χώρας, ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικοί οι δύο τελευταίοι νόμοι (4009/11, 4076/12) για την ανώτατη εκπαίδευση, με αιχμή το νέα όργανα διοίκησης και τον τρόπο ανάδειξής τους.



Η ολομέλεια του ΣτΕ, ενώ είχε δικάσει τον Μάρτιο του 2012 τις δεκάδες αιτήσεις ακύρωσης κατά του πρώτου νόμου 4009/11, έκρινε ότι δεν πρέπει να πάρει ακόμα θέση για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοθετικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, λόγω των νεώτερων ρυθμίσεων του ν. 4076/12 που μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξη των νεότερων δικών που «άνοιξε» ο νέος γύρος αιτήσεων ακύρωσης.

Σε απόφασή της (1464/13) η ολομέλεια ΣτΕ τονίζει ότι έχει προκύψει ζήτημα επιρροής ανάμεσα στις προηγούμενες και στις μεταγενέστερες ρυθμίσεις και γι' αυτό καλεί τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Δημοσίου (υπουργείο Παιδείας) να εκθέσουν στις 17 Μαΐου τις αντιτιθέμενες απόψεις τους για τη συνταγματικότητα του συνόλου των ρυθμίσεων, αλλά και το πώς επηρεάζεται το αντικείμενο της μίας δίκης από τις νεότερες νομοθετικές επεμβάσεις.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com