Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Κρ. Λαγκάρντ: Έτος ανάκαμψης το 2014 για την Ευρωζώνη

Την επιστροφή της Ευρωζώνης σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, προανήγγειλε για το 2014 η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.






Ειδικότερα, η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτίμησε πως το 2014 θα αποτελέσει έτος ανάπτυξης για την Ευρωζώνη, καθώς το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί περίπου 1%.
Παράλληλα, προειδοποίησε και για τις καταστροφικές συνέπειες σε παγκόσμιο μάλιστα, επίπεδο, μίας ενδεχόμενης οικονομικής «αποτυχίας» των ΗΠΑ.
Ενόψει των διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους, ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο, πως μία αποτυχημένη απόπειρα αύξησης του ορίου χρέους θα «απειλούσε» την παγκόσμια οικονομία!
«Ένα αδιέξοδο για το αμερικανικό χρέους θα έβλαπτε σημαντικά την παγκόσμια οικονομία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, χαρακτήρισε την τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ «εξαιρετικά αργή», αποδίδοντας μάλιστα, την ευθύνη στην σκληρή δημοσιονομική πολιτική.
Όσον αφορά το 2014, εκτίμησε πως λόγο την αποκλιμάκωσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα κυμανθεί γύρω στο 3%.
Αναφερθείσα στην παγκόσμια οικονομία, υπογράμμισε πως η ανάκαμψη είναι σχετικά υποτονική, με τις ελπίδες της να εναποτίθενται στις αναπτυγμένες χώρες. Ως παράδειγμα επικαλέστηκε την Ιαπωνία, όπου η επιθετική νομισματική πολιτική «καρποφορεί», δίδοντας ώθηση στο ΑΕΠ…

 
website counter
friend finderplentyoffish.com