Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Παγώνει» η εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ

«Παγώνει» η εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.




Χθες, αν και διοίκηση και εργαζόμενοι είχαν προγραμματισμένη συνάντηση για την παρουσίαση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που θα αφορούσε περίπου 2.000 εργαζόμενους, ωστόσο η πρόταση δεν κατατέθηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, «μετά τις διαρροές στον Τύπο για τις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για αλλαγή των όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, η Διοίκηση του ΟΤΕ ανέβαλλε την παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος (εθελουσία έξοδος) έως ότου ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του εν λόγω υπουργείου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρχικό σχέδιο οικειοθελούς αποχώρησης προβλεπόταν ότι μπορεί να ενταχθεί προσωπικό που συμπληρώνει τα απαιτούμενα χρόνια συνταξιοδότησης ως το 2020. Ουσιαστικά δηλαδή το πρόγραμμα θα αφορούσε όσους συμπληρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης τα έτη 2015-2020, αφού με το περυσινό πρόγραμμα δόθηκε η δυνατότητα αποχώρησης στο προσωπικό που κανονικά θα συνταξιοδοτούνταν ως το 2015.

Επίσης, θα συμπεριλάμβανε πρόγραμμα αποχώρησης με bonus, με τη μορφή επιπλέον μισθών, για προσωπικό που έχει συμπληρώσει 15ετή υπηρεσία και επιθυμεί να αποχωρήσει.

Επίσης, προέβλεπε:

Αναπλήρωση σε ποσοστό περίπου 75% των καθαρών αποδοχών που θα λάμβαναν οι εργαζόμενοι ως τη συνταξιοδότησή τους.

Κάλυψη του κόστους αυτασφάλισης για την υπολειπόμενη περίοδο έως τη συνταξιοδότηση.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com