Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Χειροπέδες σε συνδικαλιστή που ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ για να μην κάνει απεργία

Μίζα, ύψους 50.000 ευρώ, ζήτησε συνδικαλιστής, πρόεδρος των εργαζομένων στο «Σωτηρία» προκειμένου να σταματήσει τυχόν κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο και κατέληξε με ...χειροπέδες!





Υποστήριξε ότι με τα χρήματα αυτά θα …εξασφαλίσει την συναίνεση των εργαζομένων, οι οποίοι διαφωνούσαν με την υπογραφή σύμβασης –προϋπολογισμού 4 εκατ. Ευρώ- μεταξύ Σωτηρία και Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την διενέργεια μελετών βιοισοδυναμίας γενόσημων φαρμάκων. Με βάση τη σύμβαση θα παραχωρούνταν για 20 χρόνια ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ιδρυμα Ερευνών.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση εκβιασμού και διαφθοράς» και πρόσθεσε: «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς».

Ο υπουργός παρουσίασε το χρονικό της υπόθεσης, ανακοινώνοντας ότι το σχετικό έργο θα γίνει και θα προχωρήσει κανονικά ενώ προανήγγειλε αναδρομικό έλεγχο των εργαζομένων. Αναφορικά με την κομματική ιδιότητα του συνδικαλιστή, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ «αλλά στην παρούσα φάση είχε διαχωρίσει την θέση του καταγγέλλοντας τα μνημόνια και είχε πάει πιο αριστερά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες όταν η διοικήτρια του Σωτηρία κ. Μαρία Καρρά ενημέρωσε τον ίδιο για την προσπάθεια του νοσοκομείου να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, που «σκόνταφτε» στις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Ειδικότερα, από τον περασμένο Μάρτιο οι εργαζόμενοι προκειμένου να εμποδίσουν την υπογραφή της σύμβασης προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου της διοικήτριας υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται «ξεπούλημα του νοσοκομείου». Ωστόσο, ο πρόεδρος του Σωματείου τις ανακοίνωσε ότι «θα μπορούσε να αποφύγει νέες φασαρίες, αν μας δώσετε χρήματα από αυτά που θα κερδίσει το νοσοκομείο».

Ο υπουργός με την σειρά του ζήτησε την βοήθεια του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στο Τμήμα Εκβιασμών και ξεκίνησε η σχετική επιχείρηση για την σύλληψη. Χθες νωρίς το μεσημέρι κλείστηκε το ραντεβού μεταξύ της διοικήτριας και του προέδρου του Σωματείου όπου η κ. Καρρά πήγε με προσημειωμένα χρήματα και παράλληλα έγινε ηχητική και οπτική καταγραφή της συναλλαγής.

Ο πρόεδρος παρέλαβε τις 50.000, λέγοντας ότι θα τα μοιραστεί και υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία κινητοποίηση. Κατά την έξοδό του από την οικία της κ. Καρρά συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας με τα χρήματα. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανάκριση θα καταδείξει τους συνεργούς του, εφόσον υπάρχουν.

Για τον 45χρονο σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της Διευθύντριας και του Υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους. Κατά την αποχώρησή του από το σπίτι της διοικήτριας, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9m, με γεμιστήρα,

δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,

σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,

κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12cal και

μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com