Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πιο κοντά σε συμβιβασμό Google - ΕΕ

Ενα βήμα πιο κοντά σε συμβιβασμό με την ΕΕ φέρεται να βρίσκεται η Google, καθώς ο διαδικτυακός κολοσσός κατέθεσε νέες βελτιωμένες προτάσεις προκειμένου να πείσει τις αρχές ότι δεν παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό στο πεδίο των μηχανών αναζήτησης στην Ευρώπη.





Αναφορικά με το θέμα, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χ. Αλμούνια, ανέφερε: "Έχουμε φτάσει σε σημείο - κλειδί στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Τόνισε μάλιστα ότι "Εάν η έρευνά μας σε αυτή τη βελτιωμένη πρόταση είναι ικανοποιητική, τότε μπορούμε να καταλήξουμε σε επίσημη απόφαση την προσεχή άνοιξη. Νομίζω ότι ο δρόμος του συμβιβασμού είναι η καλύτερη επιλογή"

Ο David Wood , νομικός σύμβουλος της ICOMP, δήλωσε ότι η τελευταία προσφορά από την Google θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι η Google προσφέρθηκε να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις προς την Ε.Ε. προκειμένου να κλείσει μία υπόθεση που κρατά σχεδόν τρία χρόνια και να αποφύγει πρόστιμο που θα μπορούσε να ανέλθει σε πολλά δισ. δολάρια.

Αλλωστε, η Ε.Ε. δεν έχει διστάσει στο πρόσφατο παρελθόν να επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων σε εταιρίες όπως η Microsoft για πρακτικές συμβατότητας λογισμικού που έπλητταν τον ελεύθερο ανταγωνισμό.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com