Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Οι 108 δήμαρχοι που εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να έχουν αφήσει ανοιχτά ντέρμπι για τον δεύτερο γύρο, ωστόσο το 1/3 των δημάρχων εξελέγη ήδη από την πρώτη Κυριακή και συγκεκριμένα οι 108 από τους 325.




Σε τέσσερις περιπτώσεις κατέβηκε μόλις ένας συνδυασμός και σε σαράντα μόλις δύο, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να εκλεγεί από την πρώτη αναμέτρηση.

Μεταξύ των μεγαλύτερων δήμων που εξέλεξαν από την πρώτη αναμέτρηση δήμαρχο είναι οι Δήμοι Περιστερίου (Παχατουρίδης), Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Ιωακειμίδης), Αλεξανδρούπολης (Ευάγγελος Λαμπάκης), Αμαρουσίου (Γιώργος Πατούλης), Πυλαίας - Χορτιάτη (Ιγνάτιος Καϊτεζίδης), Καλαμάτας (Παναγιώτης Νίκας), Κομοτηνής (Γιώργος Πετρίδης), Παλαιού Φαλήρου (Διονύσης Χατζηδάκης), Χερσονήσου (Γιάννης Μαστοράκης), Θέρμης (Θεόδωρος Παπαδόπουλος), Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Λάζαρος Κυρίζογλου), Αργους Μυκηνών (Δημήτρης Καμπόσος), Ναυπλιέων (Δημήτρης Κωστούρος), Μαραθώνος (Ηλίας Ψινάκης).

Ειδικότερα:

Στον δήμο Περιστερίου ο Παχατουρίδης επανεξελέγη με ποσοστό 62,17%.

Στον δήμο Αμαρουσίου, ο Γιώργος Πατούλης συγκέντρωσε ποσοστό 57,92%.

Στο Καρπενήσι, ο Νίκος Σουλιώτης συγκέντρωσε ποσοστό 66,36%, έναντι 29,96% του Γιάννη Σταμάτη.

Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, εξελέγη ο Ιωάννης Μίχος με ποσοστό 51,13% έναντι 46,95% του απερχόμενου δημάρχου, Χρήστου Πάχτα, σε μια αναμέτρηση – θρίλερ.

Ο Ηλίας Ψινάκης, στον δήμο του Μαραθώνα εκλέγεται ο Ηλίας Ψινάκης με ποσοστό 53,83%, στο Δήμο Αγ. Ιωάννη - Ρέντη ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ στο Δήμο Αμαρουσίου επανεκλέγεται ο Γιώργος Πατούλης με 57,94%.

Στον δήμο Αγράφων, τον δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρυτανίας, οι εκλογές είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο υποψήφιος ήταν ένας και μοναδικός.

Δήμαρχος εξελέγη ο Θόδωρος Μπαμπαλής.

Στο Δήμο Στυλίδας ο νυν Δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος συγκεντρώνει ποσοστό 67,73%.

Στους δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Πωγωνίου στον νομό στον νομό Άρτας, επανεκλέγονται οι δήμαρχοι Γιάννης Σεντελές και Κώστας Καψάλης.

Στον δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, εξελέγη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περικλής Μίδγος και έχασε ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας.

Στην Καλαμάτα, επανεκλέχθηκε δήμαρχος ο Παναγιώτης Νίκας, με ποσοστό 54,11%, ενώ στο δήμο Ανατολικής Μάνης, ο Πέτρος Ανδρεάκος άγγιξε ποσοστό που φτάνει το 95%.

Στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Μαντάς με ποσοστό 53%.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com