Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ο χωρατατζής, η κάλπη και τα exit polls

Αν θελήσουμε να δώσουμε στο λαό ένα χαρακτηρισμό, όπως όλοι αυτοί οι τετριμμένοι που συνηθίζονται στις εκλογικές αναμετρήσεις (π.χ. σοφός ) θα λέγαμε πως αυτή τη φορά ήταν χωρατατζής..




Για δείτε τί έκανε ο αθεόφοβος (παρασυρθήκαμε και αρχίσαμε τους χαρακτηρισμούς) και έστειλε κόμματα και πολιτικούς αδιάβαστους. Πρώτα ψήφισε με τρόπο που δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να πανηγυρίσει και ούτε να να κηρύξει εαυτόν νικητή με αποτέλεσμα ακόμα και τη Δευτέρα το απόγευμα να είναι όλοι χαμένοι στη μετάφραση.

Υστερα βγαίνοντας από τις κάλπες, γελοιοποίησε τα exit polls και μαζί με αυτά πολιτικούς και αναλυτές που βιάστηκαν και έσπευσαν να προχωρήσουν σε ερμηνείες λέγοντας το μακρύ τους και το κοντό τους. Φαντασθείτε ότι έφθασαν μέχρι του σημείου να δουν πρόωρες εκλογές, λες και η εκλογή δημάρχου ή περιφερειάρχη υπήρξε ποτέ πρόκριμα για να υποστηρίξει κάποια πολιτική δύναμη πως υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στη Βουλή και τη λαϊκή βούληση.

Και την ώρα που λέγονταν όλα αυτά τα σοβαρά, τα βαθυστόχαστα και ...πρωτότυπα, ο χωραταζής γελούσε πονηρά, γιατί εκείνος ήξερε αυτό που πολιτικοί και αναλυτές θα μάθαιναν όταν προχωρούσε η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο ...αθεόφοβος προκάλεσε τέτοια σύγχυση με το παιχνίδι που έκανε με τις εντυπώσεις και τους πραγματικούς αριθμούς, που στο τέλος να δεις που θα τον αποκαλέσουν πάλι σοφό, όπως συνηθίζεται στις εκάστοτε εκλογές. Εκτός κι' αν επιλέξουν να πουν εκείνο το απίστευτο ότι δηλαδή νίκησε η αυτοδιοίκηση...


 
website counter
friend finderplentyoffish.com