Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Από τον Δεκέμβριο οι αιτήσεις για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή ατόμων και οικογενειών που ζουν κάτω από συνθήκες φτώχειας στο πιλοτικό πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 13 περιοχές της χώρας.




Το πρόγραμμα ανακοινώνει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλου. Το πρόγραμμα «εγγυάται» κατόπιν ελέγχου περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων, ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα 200 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, 300 ευρώ για το ζευγάρι, 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο και «έξτρα» κοινωνικές παροχές (π.χ. κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ) για πραγματικά φτωχούς στους δήμους Δράμας, Εδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά για έξι μήνες και καθολικά έως τις αρχές του 2016, αφού προηγουμένως αναμορφωθεί πλήρως το σύστημα κοινωνικών παροχών, με στόχο να «καλύψει» περίπου 700.000 άτομα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com