Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Οκτώ προϋποθέσεις για φθηνές εκδόσεις ομολόγων

Σειρά πολλών και δύσκολων προϋποθέσεων πρέπει να ικανοποιηθούν για να αποκλιμακωθούν περαιτέρω τα επιτόκια δανεισμού της χώρας, σε πιο βιώσιμα επίπεδα, και να καταστεί ευκολότερη, η έξοδος από το Μνημόνιο. Σύμφωνα με επιφανείς αναλυτές:




1. Να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και να πάρουμε τις τελευταίες δόσεις του 2014 από Ευρωζώνη και ΔΝΤ.

2. Να μην προκύψουν πρόσθετες ανάγκες για τις τράπεζες μετά από τα stress tests και το «μαξιλάρι» των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να επιστραφεί στον ESM, μειώνοντας ισόποσα το χρέος.

3. Το ενδεχόμενο δημιουργίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) ανοικτής γραμμής πίστωσης για την Ελλάδα, ως δίχτυ ασφαλείας και μήνυμα προς τις αγορές. Θέμα ωστόσο δύσκολο για την κυβέρνηση, αφού τέτοιες «παροχές» δεν έρχονται «δωρεάν» αλλά με προϋποθέσεις, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη συναίνεση της ελληνικής πλευράς.

4. Τερματισμό της ύφεσης φέτος, υπερκάλυψη των δημοσιονομικών στόχων.

5. Αποφάσεις, φέτος για την ελάφρυνση του χρέους και απόσπαση αναβαθμίσεων από τους ξένους οίκους.

6. Προώθηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων ώστε να καθησυχαστεί η ανησυχία στις αγορές για μεταρρυθμιστική κόπωση και κίνδυνο στασιμότητας στην οικονομία.

7. Επίσπευση αποκρατικοποιήσεων και διασφάλιση εσόδων τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ το 2015.

8. Πολιτική σταθερότητα, διαβεβαιώσεις τήρησης των υπεσχημένων και απρόσκοπτη αποπληρωμή δανείων στους θεσμικούς επενδυτές και τους επίσημους πιστωτές.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com