Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

IfOnly: Η εταιρεία που σας κλείνει... ραντεβού με διασημότητες

Την ώρα που τo ηλεκτρονικό εμπόριο επικεντρώνεται κυρίως στην πώληση αγαθών, υπάρχει ένα site που κάνει τη διαφορά: Το ΙfOnly προσφέρει περιπέτεια και εμπειρίες, στις οποίες εμπλέκονται ορισμένοι από τους διασημότερους ανθρώπους στον πλανήτη, όπως η Lady Gaga και η Μadonna.



Συμπληρώνοντας ένα χρόνο ζωής τον Αύγουστο, η startup είχε ήδη πουλήσει περισσότερες από 2.000 υπηρεσίες, ενώ τα έσοδα της διπλασιάζονται κάθε τρίμηνο.
Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, προσφέρει πακέτα-εμπειριών, σε τιμές που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα- από 35 δολάρια για να γίνει ακόλουθος σου στο Τwitter ένας διάσημος σεφ μέχρι 85.000 δολάρια για ένα πολυτελές ταξίδι για τέσσερις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Οπως εξηγεί στο Bloomberg, ο 46χρονος ιδρυτής και CEO της IfOnly, Trevor Traina, ήθελε να ανοίξει το “ πρώτο κατάστημα στον κόσμο που προσφέρει φανταστικές εμπειρίες”.
Στην ουσία το site προσφέρει δύο ειδών εμπειρίες: Διασημότητες (όπως ο Andre Agassi, η Lady Gaga ή ακόμη και Μadonna) προσφέρουν μοναδικές συναντήσεις ( ένα ιδιωτικό μάθημα τένις, ραντεβού για ψώνια) έναντι ενός αντιτίμου, το 80% του οποίου πηγαίνει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της προτίμησης του σταρ και το 20% στην IfOnly.
Οι υπόλοιπες υπηρεσίες της IfOnly προσφέρονται κατά παραγγελία. Ο πελάτης έχει μία ιδέα- συχνά ασαφή, συνήθως απίθανη και σπανίως φθηνή- και ο Traina με την ταλαντούχα ομάδα την υλοποιούν. Ο ίδιος αναφέρεται σε μία εταιρεία, η οποία ήθελε προσφάτως ήθελε να φιλοξενήσει μία ιδιωτική συναυλία από ένα πολύ διάσημο τραγουδιστή. Οπερ εγένετω. Το κόστος; 2,4 εκατ. δολ.
Ο Traina είναι γόνος μιας από τις παλαιότερες οικογένειες του Σαν Φρανσίσκο κι όπως λέει ο ίδιος το “παιχνίδι” είναι γραμμένο στα γονίδια του. Ο προ- προ- προπάππους του ίδρυσε την Dow Chemical. Ο μακαρίτης πατέρας του ήταν πολύ γνωστός εφοπλιστής, συλλέκτης Faberge και πάνω από όλα bob vivant. H μητέρα του, η φιλάνθρωπος Dede Wilsey, προέρχεται από την οικογένεια του προέδρου James Buchanan. Μητριά του είναι η μυθηστοριογράφος Danielle Steel.
Παρά την πλούσια ανατροφή του, ο Traina εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο συνετούς πρωτοπόρους της τεχνολογίας. Εως τα 30 του είχε πουλήσει την πρώτη εταιρεία του στη Microsoft έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, έστησε και πούλησε άλλες τρεις startups. Πάντως, ο ίδιος επιμένει το τωρινό του εγχείρημα, η IfOnly, είναι το πιο πολλά υποσχόμενο από ό,τι όλα μαζί.
“Είναι αναμφίβολα η καλύτερη ιδέα μου”, λέει, επισημαίνοντας ότι η λίστα με τους επενδυτές της IfOnly θυμίζει απογραφή της Silicon Valley: ο CEO της Salesforce.com, Marc Benioff, η CEO της Yahoo Marissa Mayer, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Yuri Milner. “Πιστεύε ότι η αγορά έχει τόσο τεράστιες δυνατότητες που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία επιχείρηση μεγέθους του EBay.”
Ο ίδιος εμπνεύστηκε τη δημιουργία της εταιρείας, μετά την αγορά μιας ώρας τένις με τον John McEnroe για τον αδελφό του σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Πάντως, η IfOnly δεν προσφέρει μόνο αλησμόνητες εμπειρίες, αλλά και...χειροπιαστά αντικείμενα από την προσωπική γκαρνταρόμπα διάσημων εκπροσώπων της μουσικής, του αθλητισμού ή του κινημοτογράφου.
“Αυτά είναι τα παπούτσια του Usher”, λέει καθώς ψάχνει για ένα ζευγάρι Air Jordans. “Aυτή είναι η κιθάρα του Bruno Mars. Αυτά είναι τα πολυφορεμένα αθλητικά παπούτσια του Kobe Bryant. Υπάρχει ακόμη και μία κιθάρα του Rob Thomas”.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com