Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Νέο αυστηρό μήνυμα Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει λίγη υποστήριξη στο Eurogroup για διαγραφή χρέους

«Υπάρχει λίγη υποστήριξη στο Eurogroup για διαγραφή χρέους και είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για αυτό» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στέλνοντας νέο αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση.




Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως το Eurogroup είναι έτοιμο να συνεργαστεί τη νέα κυβέρνηση, εκφράζοντας, παράλληλα την ελπίδα του πως θα τηρηθούν οι δεσμεύεις που η Ελλάδα έχει απέναντι στους δανειστές της

«Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η συμμετοχή στην ευρωζώνη έχει υποχρεώσεις και σημαίνει σεβασμό στους κανόνες. Το να είσαι μέλος του ευρώ, σημαίνει συμμόρφωση με ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί», υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως η σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να εκπροσωπεί τυπικά πια τη χώρα μας. Το Eurogroup επικαιροποίησε την θεματολογία της συνεδρίασης αργά χθες το βράδυ, βάζοντας την «συζήτηση για την Ελλάδα», ως το δεύτερο θέμα συζήτησης μετά από την εισαγωγή της Λιθουανίας στη ζώνη του ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com