Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Διάγνωση μέσω βιντεοκλήσης στο Ιατρείο Online

Ανοιξε τις «πύλες» του το Ιατρείο Online, μια καινοτόμος διαδικτυακή υπηρεσία, προγραμματισμού και πραγματοποίησης ιατρικών ραντεβού μέσω βιντεοκλήσης!



Μέσα από την υπηρεσία ο χρήστης για οποιοδήποτε θέμα υγείας τον απασχολεί, βλέπει και συνομιλεί με τον ιατρό σε πραγματικό χρόνο. Στο Ιατρείο Online, το οποίο λειτουργεί πιλοτικά από την 1η Ιανουαρίου, ο κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε επαγγελματίες υγείας 15 διαφορετικών ειδικοτήτων.

«Δημιουργήσαμε μια υπηρεσία η οποία δίνει ουσιαστική λύση σε προβλήματα της εποχής μας. Οι ιατροί έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξ αποστάσεως και να αμείβονται για αυτές. Οι ασθενείς / θεραπευόμενοι μπορούν να δουν τον ιατρό τους από όπου και αν βρίσκονται εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήματα», τονίζει ο Μανώλης Κουκλέλης, ένας εκ των δύο εμπνευστών της υπηρεσίας.

Όπως διευκρινίζει ο έτερος εμπνευστής Μανώλης Νειάδας, «τα ραντεβού στο Ιατρείο Online δεν υποκαθιστούν τη φυσική επίσκεψη στον ιατρό. Η υπηρεσία ενδείκνυται για συμβουλές από ειδικούς, αναζήτηση πρώτης κατεύθυνσης, παρακολούθηση χρόνιων παθήσεων αλλά και αναζήτηση δεύτερης γνώμης».

Ο χρήστης της υπηρεσίας αποκτά πρόσβαση σε αξιόπιστους ιατρούς, ψυχολόγους και διατροφολόγους από όπου και αν βρίσκεται. Όπως αναφέρουν οι ιδρυτές του διαδικτυακού ιατρείου, ο χρήστης αντί να βασίζεται στη σωρεία πληροφοριών που υπάρχουν στο διαδίκτυο για θέματα υγείας, αποκτά τη δυνατότητα να έχει προσωποποιημένη πληροφόρηση. Παράλληλα, σημειώνουν, τα online ραντεβού έχουν χαμηλότερο κόστος από την επίσκεψη στο ιατρείο, ιδίως σε χώρες του εξωτερικού όπου μια επίσκεψη στον ιατρό έχει σημαντικό κόστος. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς και τα έξοδα μεταφοράς αλλά και την εξοικονόμηση χρόνου που είναι πολύτιμος.

Πώς λειτουργεί: << Ο χρήστης δημιουργεί έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση email, και στην συνέχεια αφού επιλέξει τον ιατρό της επιλογής του (αναζήτηση ανά ειδικότητα ή πληκτρολογώντας το όνομα του) βλέπει τις διαθέσιμες ώρες του ιατρού και επιλέγει μια ώρα που να τον εξυπηρετεί. Στη συνέχεια καλείται να πληρώσει ηλεκτρονικά (μέσω της VIVA Payments) τη χρέωση για τον ιατρό / επαγγελματία υγείας και αυτόματα δεσμεύεται η ημερομηνία και ώρα του ραντεβού. Όταν έρθει η μέρα και ώρα του ραντεβού, ο χρήστης ενημερώνεται με email υπενθύμισης 5 λεπτά πριν από την έναρξη και ακολουθώντας το link είτε κάνοντας είσοδο στο Ιατρείο Online ξεκινάει η κλήση στο ασφαλές περιβάλλον τηλεδιάσκεψης του Ιατρείο Online. Η ΙΔΕΑ Μια ιδέα που ξεκίνησε από τους δύο νέους, μετουσιώθηκε σε ένα δυναμικό project το οποίο προσφέρει τη λύση σε Έλληνες πολίτες εντός και εκτός Ελλάδας. Το πρώτο βήμα έγινε με το να επενδύσουν την αφοσίωσή τους, τον χρόνο τους, αλλά και προσωπικά κεφάλαια ώστε να κάνουν πράξη το όνειρό τους: Το πρώτο online ιατρείο στην Ελλάδα! Έχοντας ερεθίσματα από πολιτείες των ΗΠΑ όπου λειτουργούν με τεράστια επιτυχία ανάλογες υπηρεσίες, διαμόρφωσαν ένα φιλικό online περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας μας. Με την ένταξη του prοject σε πρόγραμμα ενίσχυσης του ΕΣΠΑ, η επιχειρηματική ιδέα έλαβε την απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να λανσαριστεί το προϊόν στην αγορά. Σήμερα, το project έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών οι οποίοι εκτιμούν ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε τις πρωτοβουλίες που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις με σημαντικά οφέλη για ασθενείς και ιατρούς. [Ειδικότητες] Σε ποιους απευθύνεται: Σε Έλληνες του εξωτερικού Σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσβαση σε εξειδικευμένους ιατρούς. Σε πολίτες που είτε οι ίδιοι, είτε κοντινοί τους άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνηση και αναζητούν μια κατευθυντήρια γνώμη, χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση ή να συζητήσουν μια δεύτερη άποψη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Σε ανθρώπους που λόγω περιορισμένου χρόνου επιθυμούν να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και την αναμονή στο ιατρείο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το ραντεβού από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους. Οι ειδικότητες που μπορεί κανείς να βρει στο Ιατρείο Online είναι: Παθολόγος, Γυναικολόγος, Δερματολόγος, Ουρολόγος, Πλαστικός Χειρουργός, Ενδοκρινολόγος, Ψυχίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Παιδίατρος, Ψυχολόγος, Διατροφολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Φυσιοθεραπευτής.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com