Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

YouTube από παντού βλέπουν οι Έλληνες

Κάθε είδους συσκευή δείχνουν να χρησιμοποιούν οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου προκειμένου να βλέπουν τα αγαπημένα videos τους.




Όπως σημειώνει στο Hmerisia.gr ο Στέφανος Λουκάκος, γενικός διευθυντής της Google Ελλάς, «υπάρχουν ημέρες που το 50% της κίνησης προς το YouTube από Ελλάδα προέρχεται από smartphones και tablets, ενώ παράλληλα παρατηρείται μεγάλη αύξηση και στη χρήση των τηλεοράσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Λουκάκο, οι Έλληνες βλέπουν περίπου 1,3 δισ. videos στο YouTube με την κίνηση να παρουσιάζει αύξηση κατά 30% με 40% τα τελευταία 2 χρόνια, οπότε και λειτουργεί και η ελληνική έκδοση της δημοφιλούς υπηρεσίας, η οποία, μάλιστα, έχει φθάσει να είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, όμως, οι Έλληνες αρέσκονται επίσης να «ανεβάζουν» το δικό τους περιεχόμενο, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Ελλάς, έχουμε φθάσει στο σημείο να «ανεβαίνουν» περίπου 300.000 videos κάθε μήνα από Έλληνες χρήστες του YouTube. «Το περιβάλλον του YouTube διευκολύνει το «ανέβασμα» περιεχομένου» τονίζει ο κ. Λουκάκος.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πλέον έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα νέο οικοσύστημα δημιουργίας περιεχομένου. «Πρόκειται για ένα νέο star system με δημιουργούς περιεχομένου που «ανεβάζουν» τα videos τους στο YouTube» επισημαίνει ο κ. Λουκάκος, ο οποίος αναμένει σημαντικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο οικοσύστημα. «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κανάλια από Ελλάδα στο YouTube» σπεύδει να προσθέσει ο επικεφαλής της Google Ελλάς. Οι Έλληνες δημιουργοί ασχολούνται με διάφορες κατηγορίες περιεχομένου με τις πιο δημοφιλείς να είναι αυτές που σχετίζονται με το φαγητό, την ομορφιά, την κωμωδία αλλά και τα reviews προϊόντων!

Σύμφωνα με τον κ. Λουκάκο, πλέον έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό ότι μία εταιρεία ή ένας δημιουργός περιεχομένου θα πρέπει να έχει μία περισσότερο ενεργή σχέση με το κοινό του. «Πλέον δεν υπάρχουν ακροατήρια (audiences) αλλά fans» επισημαίνει. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι fans έχουν πολύ περισσότερο ενεργό ρόλο και δεν είναι απλώς παθητικοί δέκτες του περιεχομένου που καταναλώνουν.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com