Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης παραδέχεται το σχέδιο Β αλλά μιλά για διαστρέβλωση

Μιλώντας στην Daily Telegraph και στον δημοσιογράφο Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι οι αναφορές (σ.σ. για το σχέδιο) «είναι ακριβείς» αλλά ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τις θέσεις του, κάνοντάς τον να φανεί σαν να σχεδίαζε εξ αρχής την επαναφορά στη δραχμή.




«Το νόημα όλων αυτών είναι ότι θέλουν να με εμφανίσουν ως έναν αδίστακτο υπουργό Οικονομικών και μου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για προδοσία. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να ακυρώσουν τους πρώτους πέντε μήνες της παρούσης κυβέρνησης και να την βάλουν στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας», είπε στην Telegraph.

Υποστηρίζει επίσης ότι «αυτό διαστρεβλώνει εξ ολοκλήρου τον σκοπό μου για παράλληλη ρευστότητα» και τονίζει: «Ημουν πάντα κατά της διάλυσης του ευρώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται επίσης το χακάρισμα: «Αποφασίσαμε να χακάρουμε το λογισμικό του υπουργείου μου» λέει στην βρετανική εφημερίδα και εξηγεί:

«Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο (...) Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές... Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή».

Telegraph: Δύο αυτήκοες μάρτυρες επιβεβαιώνουν πλήρως το Plan B Βαρουφάκη

Ο δημοσιογράφος της Telegraph Εβανς Πρίτσαρντ που μίλησε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επικοινώνησε και με δύο ακόμη πρόσωπα τα οποία είχαν ακούσει το σχέδιο Β του πρώην ΥΠΟΙΚ. «Και οι δύο επιβεβαιώνουν τα πάντα» όπως έγραψε ο δημοσιογράφος στο twitter του και έδωσε τα εύσημα στην Καθημερινή, που αποκάλυψε το θέμα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com