Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Σχέδιο για αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές

Την σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.



Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, οι πόλιτες έχουν πλέον εξοικειωθεί με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οπότε η περαιτέρω χρήση αυτών μπορεί να είναι κίνητρο για το αφορολόγητο.

Οπως τόνισε, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απόφαση, ωστόσο θα εξεταστεί ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών. H κυβέρνηση φαίνεται να ενθαρρύνεται από το γεγονός ότι υπήρξε μαζική χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά τη διάρκεια των capital controls γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται η φοροδιαφυγή με την άμεση καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις.

Η χρήση του πλαστικού χρήματος έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια για τους πολίτες και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για το αφορολόγητο.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σημείωσε «μέσα στο Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη το αργότερο θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του», ενώ ανέφερε ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com