Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

RURAL BROADBAND ΟΤΕ: Γρήγορο Internet σε αγροτικές περιοχές

Την εμπορική διάθεση γρήγορου Internet και ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 2.247 απομακρυσμένες περιοχές, που εξυπηρετούν περισσότερους από 320.000 κατοίκους, ξεκινά ο όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.



Εντός Δεκεμβρίου πάνω από 250 οικισμοί θα έχουν, νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps. Το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει ήδη το 90% της ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Οι νέες ταχύτητες internet θα ενεργοποιούνται σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνονται στο έργο, με στόχο να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των 2.247 οικισμών το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ο όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει 2 από τα 3 τμήματα του έργου, το οποίο έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση συνολικά σχεδόν 3700 οικισμών της χώρας με περισσότερους από 525.000 κατοίκους. Το τρίτο τμήμα έχει αναλάβει η Intrakat.

Με αφορμή την έναρξη της παροχής υπηρεσιών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σημείωσε σε ανακοίνωση του υπουργείου ότι «το Δημόσιο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ανοίγει την πόρτα της ψηφιακής εποχής ισότιμα, σε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους» προσθέτοντας ότι το έργο έχει «άμεσες και πολύ σημαντικές ωφέλειες, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής ανταγωνιστικότητας».

Μ. Τσαμάζ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ επισήμανε ότι «είμαστε περήφανοι που υλοποιούμε μέσω ΣΔΙΤ ένα τόσο σημαντικό έργο για τη χώρα μας. Προχωράμε νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, αποδεικνύοντας έμπρακτα την τεχνογνωσία μας, την ικανότητά μας και τη δέσμευσή μας να φέρουμε εις πέρας μεγάλα και σύνθετα έργα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών».

Η συνολική επένδυση για την υλοποίησή του ανέρχεται σε 113 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 101 εκατ. ευρώ προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Σημειώνεται ότι οι υποδομές αυτές προβλέπεται να περάσουν στην κυριότητα του Ελληνικού δημοσίου μετά την πάροδο 15ετίας. Οι ίδιες επενδύσεις του oμίλου ΟΤΕ για την υλοποίηση του έργου είναι επιπλέον των επενδύσεων που έχει προγραμματίσει για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υποδομών στη χώρα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com