Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

"Χάθηκαν" 9.335 αυτοκίνητα τον Μάιο

Σημαντικές απώλειες της τάξεως του 67,5% έγραψε τον Μάιο το "κοντέρ” της αγοράς αυτοκινήτου, η οποία ανέμενε πριν το ξέσπασμα του covid πως τη φετινή χρονιά οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων θα ξεπερνούσαν τις 120.000 καταγράφοντας άνοδο 7-8% σε σχέση με το 2019. 



Στην covid εποχή και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, και την ανάλυση που έκανε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων, προκύπτει πως τον περασμένο μήνα πουλήθηκαν μόλις 4.497 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, δηλαδή 9.335 λιγότερα απ’ όσα είχαν πουληθεί τον Μάιο του 2019.

Την ίδια περίοδο οι πωλήσεις καινούργιων φορτηγών υποχώρησαν κατά 29,5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, καινούργιων λεωφορείων κατά 92,5% ενώ πτώση 24,6% σημείωσε η αγορά καινούργιων δίκυκλων.

Σε επίπεδο πενταμήνου οι απώλειες στην αγορά νέων επιβατικών αυτοκινήτων άγγιξε το 46%, πτώση 20,8% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούργιων φορτηγών, -43,4% οι πωλήσεις νέων λεωφορείων ενώ "συγκρατημένη” ήταν η υποχώρηση κατά 23,7% των πωλήσεων καινούργιων δίκυκλων.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται η αγορά οι εταιρείες του κλάδου ευελπιστούν ότι σε βάθος χρόνου θα μαζέψουν μέρος των απωλειών. Όπως αναφέρουν στο Capital.gr στελέχη της Volvo Car Hellas με τη σταδιακή άρση των μέτρων, η κίνηση στους επίσημους επισκευαστές Volvo έχει ήδη επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις, καταγράφεται, όπως λένε οι ίδιοι, "μία σταθερά ανοδική τάση και είμαστε αισιόδοξοι ότι η κίνηση θα επανέλθει στα προ Covid-19 επίπεδα μέσα στο καλοκαίρι”.

Η κρίση όμως πως έχει επηρεάσει τον σχεδιασμό της εταιρείας; "Η στρατηγική μας για το μέλλον εφαρμόζεται απρόσκοπτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πλάνο μας για την ηλεκτροκίνηση εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και τα plug-in υβριδικά Volvo αυξάνουν τις πωλήσεις τους σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Η ολοκληρωμένη γκάμα των μοντέλων μας, καθώς επίσης και η εμπορική μας πολιτική, σε συνδυασμό με ένα σημαντικό αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω βελτίωση της θέσης μας το επόμενο διάστημα”, σημειώνουν τα ίδια στελέχη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com