Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Πώς μοιράστηκε η "πίτα" του ΣΥΖΕΥΨΙΣ ΙΙ

Ολοκληρώθηκαν οι δημοπρασίες των 20 εκτελεστικών συμβάσεων του "Σύζευξις ΙΙ" για την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και internet υψηλών ταχυτήτων, στους φορείς του δημοσίου, με όλους τους υποψήφιους που συμμετείχαν σε αυτές (ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet) να λαμβάνουν από ένα τμήμα.



O αρχικός προϋπολογισμός για το σύνολο του έργου, "ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ – ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΣΙΔΩΝ 1-8", ήταν περίπου 330 εκατ. ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ, με τις προσφορές να φτάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 260 εκατ. ευρώ. Η Vodafone ήδη έχει ανακοινώσει ότι αναδείχθηκε μειοδότρια σε τέσσερις εκτελεστικές συμβάσεις, καταθέτοντας συνολική προσφορά ύψους 51 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι εκτελεστικές συμβάσεις στις οποίες το Vodafone Business προκρίθηκε ως μειοδότης, αφορούν τέσσερα τμήματα των νησίδων 1, 5 και 6 του σχετικού διαγωνισμού της ΚΤΠ ΑΕ και περιλαμβάνουν φορείς του δημοσίου σε Αττική, Θεσσαλία, Κρήτη και Μακεδονία.

Αν και τα αποτελέσματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς ακόμη υπάρχει η δυνατότητα για ενστάσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΤΕ μειοδότησε σε 11 συμβάσεις με συνολική προσφορά 138 εκατ. ευρώ, η Wind σε τρεις συμβάσεις με συνολική προσφορά 37 εκατ. ευρώ και η Forthnet σε δύο συμβάσεις με συνολική προσφορά 33 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το έργο αφορά την παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο internet με ταχύτητες μέχρι 1GB, καθώς και τηλεφωνίας. Οι ανάδοχοι θα διαθέτουν, θα διαχειρίζονται, θα συντηρούν και θα υποστηρίζουν για 34.000 φορείς του Δημοσίου, ευρυζωνικά τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα, υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, παροχή εφεδρικών συνδέσεων πρόσβασης, καθώς και 1.482 δημόσια hotspots.

Βάσει της συμφωνίας-πλαίσιο που υπογράφτηκε το καλοκαίρι του 2014, η χώρα έχει χωριστεί σε οκτώ "νησίδες", οι οποίες έχουν χωριστεί με την σειρά τους σε υποτομείς. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών κλήθηκαν να δώσουν προσφορές για κάθε υποτομέα, όχι όμως όλες παντού.

Σε κάποιες από τις νησίδες, όπως για παράδειγμα αυτή της Αττικής (Νησίδα 1), μπορούσαν να καταθέσουν προσφορές και οι τέσσερις εταιρείες. Σε κάποιες άλλες δυνατότητα προσφοράς είχαν λιγότερες εταιρείες. Για παράδειγμα σε Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία οι διεκδικητές ήταν δύο, ενώ σε Ανατολική Μακεδονία – Θεσσαλονίκη ήταν τρεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com